Tajna hrskave kožice: Recept za pečeno pile od samo 2 sastojka
Ulje, maslac ili mast vam neće trebati za ovaj recept, a nakon što pile stavite u pećnicu zaboravite na njega dok meso ne bude spremno za posluživanje...
Za savršeno pečenje sasvim su dovoljna dva sastojka: domaća piletina i pokoja šaka soli, a dodate li tome kremasti pire i salatu – ručak je gotov bez previše kompliciranja.
Ulje, maslac ili mast također nisu potrebni za ovaj recept. Pečenjem na soli meso će ostati sočno, a kožica će biti fino hrskava. Nije potrebno okretati meso.
Ako želite, u unutrašnjost pileta možete staviti kakvo začinsko bilje, naranču ili limun, ali i bez dodataka pečenje će biti slasno.
Sastojci za pečeno pile:
1 pile težine od oko kilograma
2-3 žlice soli
Priprema:
1. U lim za pečenje stavite hrpicu soli. Bit će dovoljne dvije do tri žlice. Pile obrišite papirnatim kuhinjskim ručnikom.
2. Položite pile prsima na sol i pecite ga na 180 stupnjeva Celzija najmanje jedan sat. Ako je pile teže od kilograma produljite vrijeme pečenja.