Dnevni.ba - PRELOADER

Tikvice sa piletinom i đumbirom

20 Svi 2021


Tikvice sa piletinom i đumbirom

Piletina i tikvice u kombinaciji sa rižom, uvijek dobar prijedlog za ručak.

Sastojci:

– 400 g pilećeg filea

– 400 g tikvica

– 2 kašike gustina

– 100 ml ulja

– 1 kašičica soli

– 1 kašičica rendanog đumbira

– 50 ml vode

– 50 ml vina

– 1 kašičica suhog biljnog začina.

– 1 kašičica sezamovog ulja

Priprema:

Piletinu isjecite i uvaljajte u gustin. Tikvice nemojte ljuštiti, dobro ih operite i isjecite uzdužno ili na kolutove.

U dublju tavu sipajte ulje i zagrijte ga. Zatim stavite isječeno meso i kratko ga prepecite. Posolite i izvadite na toplo mjesto.

Zatim na istoj masnoći kratko prepecite tikvice, posolite i dodajte đumbir. Vratite meso i zalijte ga vodom i vinom.

Dodajte suhi biljni začin, pa sve zajedno još kratko prokuhajte. Na kraju dodajte sezamovo ulje.

Poslužiti sa rižom.

Prijatno!

GASTRO


Ovo je najzdravije povrće na planetu, a samo ga rijetki jedu

Kad je Joel Fuhrman, popularni američki liječnik i jedan od najpoznatijih nutritarista koji zagov...

20 Ožu 2025

MEĐUNARODNI DAN ŠKOLSKIH OBROKA

Međunarodni dan školskih obroka: Šta je važno za rast i razvoj učenika?

Dok školsko zvono označava kraj časa, za mnoge učenike širom svijeta ono znači i da je vrijeme za...

13 Ožu 2025

U Ljubuškom sadnja mladog krumpira pri kraju, poljoprivrednici očekuju dobru godinu

Ljubuški kraj je poznat po sadnji mladog krumpira, poznatog kao „Ljubuški rani“. Ovaj krumpir, ko...

09 Ožu 2025