Dnevni.ba - PRELOADER

Trik za pečeno pile s hrskavom koricom i sočnim mesom

11 Tra 2021


Trik za pečeno pile s hrskavom koricom i sočnim mesom

Pileća prsa imaju vrlo malo prirodne masnoće, pa se tijekom termičke obrade najlakše presuše. Da biste spriječili ovu neukusnu pojavu, poslužite se malim trikom...

Ako ne želite jesti presušena pileća prsa ih pećnice, zaštitite ih tijekom termičke obrade. Na raspolaganju vam je mnogo tehnika - od podvezivanja pileta, do prekrivanja mesa s debelim kriškama slanine. 

Poslužiti se možete i malim trikom - pažljivo podvucite ruke ispod kože pileta te ga napunite slojem kremastog sirnog namaza koji će im podariti dodatnu sočnost i dubinu okusa.

Sastojci:
cijelo pile oko 1,5 kg
150 grama sirnog namaza
50 grama svježeg vlasca
3 češnja češnjaka
½ limuna
šaka svježeg perina
maslinovo ulje
sol i papar po želji

Priprema:

1. Izvadite pile iz hladnjaka oko sat vremena prije nego što ga planirate staviti u pećnicu.

2. Pećnicu zagrijte na 180 Celzijevih stupnjeva.

3. U zdjeli pomiješajte kremasti sir, sok polovice iscijeđenog limuna, nasjeckani vlasac i peršin, protisnuti češnjak i papar po želji.

4. Rukama pažljivo podvucite ruke ispod kože kod pilećih prsa, a u dobiveni džep stavite oko dvije trećine pripremljene smjese u jednomjernom sloju.
5. Ostatak smjese premažite preko cijele kože, a polovicu iscijeđenog limuna stavite u šupljinu pileta.

6. Posolite i popaprite cijelo pile te ga pokapajte s maslinovim uljem.

7. Pecite u pećnici od 60 do 75 minuta dok meso nije pečeno, a korica ne postane hrskava i zlatno-smeđe boje. 

GASTRO


Ovo je najzdravije povrće na planetu, a samo ga rijetki jedu

Kad je Joel Fuhrman, popularni američki liječnik i jedan od najpoznatijih nutritarista koji zagov...

20 Ožu 2025

MEĐUNARODNI DAN ŠKOLSKIH OBROKA

Međunarodni dan školskih obroka: Šta je važno za rast i razvoj učenika?

Dok školsko zvono označava kraj časa, za mnoge učenike širom svijeta ono znači i da je vrijeme za...

13 Ožu 2025

U Ljubuškom sadnja mladog krumpira pri kraju, poljoprivrednici očekuju dobru godinu

Ljubuški kraj je poznat po sadnji mladog krumpira, poznatog kao „Ljubuški rani“. Ovaj krumpir, ko...

09 Ožu 2025