Dnevni.ba - PRELOADER

Zapečeno pileće bijelo meso sa šampinjonima

10 Tra 2021


Zapečeno pileće bijelo meso sa šampinjonima

Odlična kombinacija, pilećeg bijelog mesa, šampinjona i bešamel umaka.

Sastojci:

– 500 g pilećeg bijelog mesa

– 400 g svježih šampinjona

– sol, papar

Bešamel sos:

– 30 g maslaca

– 1 žlica brašna

– 300 ml mlijeka

– 100 g kiselog vrhnja

Priprema:

Bijelo meso nasjeći na tanje šnicle, pa ih onda blago izlupati tučkom za meso i malo posoliti. Onda svaku šniclu propržiti na malo ulja, tek toliko da dobiju boju.

Šampinjone posoliti i popariti, pa izdinstati na ulju na kojem se pržilo meso.

Bešamel sos ćete napraviti tako što ćete rastopiti maslac, pa dodati žlicu brašna, sipati mlijeko, a kada počne ključati, skinuti sa šporeta i dodati i kiselo vrhnje.

Vatrostalnu posudu namazati maslacem i posuti krušnim mrvicama, a onda stavljati red bijelog mesa, pa red pečurki, pa preliti bešamel umakom. I tako raditi dok se ne potroše svi sastojci.

Na kraju, odozgo narendati kravlji sir i staviti u pećnicu da se zapeče 20 minuta na umjerenoj temperaturi.

Dobar tek!

GASTRO


POZITIVNA PRIČA MLADOG PODUZETNIČKOG PARA IZ LJUBUŠKOG

Restoran 'Ljubuša' nudi autentičnu hranu, dobru atmosferu i gostoprimstvo

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Ako vas put odvede prema tvrđavi her...

58 min

Najbolji vinari iz Hercegovine 18. kolovoza okupljaju se na Salonu žilavke u Trebinju

TREBINJE - Vinska galerija "Vukoje" u Trebinju će u ponedjeljak, 18. kolovoza, biti domaćin Devet...

11 Kol 2025

Zdrav i plodan vrt u srpnju: Donosimo korisne savjete agronoma Marka Bilića

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Uslijed visokih temperatura u srpnju...

15 Srp 2025