Otvoren MADO u Mostaru – restoran tradicije i svjetski poznatog sladoleda

U Mostaru je danas svečano otvoren restoran MADO, čiji brend vežemo za svjetski poznat sladoled pripreman po recepturi staroj više od 150 godina. Ovaj jedinstveni sladoled spravlja se s posebnom pažnjom, uz korištenje kvalitetnog kozijeg mlijeka, što mu daje autentičan okus i teksturu.
MADO je u Bosnu i Hercegovinu prvi put stigao u Sarajevo, zahvaljujući investiciji kompanije Herbal Group, a vlasnik Hussain Alnassar obratio se gostima u ime domaćina. On je istakao da je Bosna i Hercegovina posebna po tome što turisti ovdje već dolaze u velikom broju, a MADO im je tu da ponudi kvalitet i iskustvo koji ovaj brend propagira širom svijeta.
Svečanosti otvorenja prisustvovao je i Đani Rahimić, predsjedavajući Gradskog vijeća Mostara, koji je naglasio da je otvaranje MADO-a značajna ugostiteljska atrakcija: „Zajedno sa investitorima sada možemo ponuditi više sadržaja i uživanja našim gostima i turistima“, kazao je Rahimić.
Direktorica kompanije Herbal Group, Danijela Šahat, podsjetila je da su vlasnici franšize nekoliko svjetski poznatih brendova: „U Mostaru smo prisutni sa dva brenda – MADO i Caribou Coffee. Vjerujemo da će ova vrijedna milionska investicija doprinijeti gastronomskoj ponudi grada u turističkom smislu, ali i kroz nova zapošljavanja. Ponosni smo što je MADO ekskluzivno prisutan samo u BiH, iako već planiramo širenje na regiju“, poručila je Šahat.
Posebnu pažnju izazvao je dolazak Mehmeta Kanbura, osnivača brenda MADO iz Turske, koji je, nakon obraćanja zvanicama, priredio i prepoznatljivi „sladoledni performans“ u kojem su uživali svi prisutni.
Na svečanom otvorenju bio je i nj.e. Fatih Ekinci, generalni konzul Republike Turske u Mostaru, kao i brojni predstavnici privrednog, političkog i društvenog života Mostara i Hercegovine.
Program je nastavljen u svečanom tonu, uz bogatu trpezu tradicionalnih specijaliteta, baklava i naravno, nadaleko poznatog MADO sladoleda. Od danas, MADO postaje važan dio gastronomske ponude Mostara, donoseći dašak turske kulinarske tradicije ispričane na lokalni način.