Dnevni.ba - PRELOADER

Branderburška vrata u iščekivanju mora kockastih dresova

13 Lip 2024


Branderburška vrata  u iščekivanju mora kockastih dresova
Euro 2024.

Iako je teško procijeniti koliko će se hrvatskih navijača naći u subotu na Olimpijskom stadionu u Berlinu na dvoboju Vatrenih i Furije, u glavnom njemačkom gradu očekuje se između 50 i 100 tisuća fanova u kockastim dresovima! 

Na ovom prvenstvu UEFA će prvi put primijeniti sustav prema kojem će navijači svih reprezentacija na svim utakmicama natjecanja po skupinama, bez obzira na kapacitet stadiona, imati na raspolaganju po 10.000 ulaznica, umjesto dosadašnjeg sustava gdje su navijači imali određeni postotak stadiona. No, sasvim sigurno na tribinama Olimpijskog stadiona u Berlinu bit će barem dva ili tri puta više navijača Vatrenih. Nažalost, za sve neće biti mjesta.

Oni koji nisu imali sreće kupiti ulaznicu, utakmicu će moći pratiti u jednoj od berlinskih navijačkih zona. Centralna Fan zona u Berlinu nalazi se ispred Branderburških vrata s kapacitetom do 125.000 navijača – s tim da je 2014. naslov svjetskih prvaka tamo slavilo nekih 250.000 Nijemaca! 

Uokvirena najvećim nogometnim golom na svijetu, Brandenburška vrata bit će jedno od najpopularnijih mjesta za gledanje utakmica u Njemačkoj. Tamo će se prenositi sve utakmice koje se igraju u Berlinu, sve utakmice njemačke reprezentacije i sve utakmice eliminacijskog kruga (od četvrtfinala nadalje). Ispred Brandeburških vrata je postavljeno 24.000 četvornih metara umjetne trave koja se može potpuno reciklirati i ostat će u Berlinu nakon EP-a – distribuirat će se nogometnim igralištima, sportskim objektima, vrtićima i drugim lokacijama diljem grada.

- Umjesto crvenog tepiha, Berlin je postavio zeleni travnjak za nogometne navijače, šale se domaćini.

Organizatori su objavili i kako palestinske i izraelske zastave neće biti dopuštene u navijačkim zonama u Berlinu. 

- Nogometnim navijačima bit će dopušteno donijeti samo zastave 24 zemlje sudionice turnira, rekla je glasnogovornica kulturnih događanja turnira, Kulturprojekte GmbH. 

Pored centralne, nalazi se i Fan zona Reichstag koja će raditi s kapacitetom do 10.000 navijača. Za razliku od zone kod Brandenburških vrata, ovdje će se prenositi svih 51 utakmica Europskog prvenstva. Program je upotpunjen DJ setovima, glazbom uživo, radionicama i još mnogo toga. Troškovi grada na dvije navijačke zone iznose oko 24 milijuna eura, međutim u Berlinu se tijekom EURO-a očekuje oko 2.5 milijuna nogometnih navijača, uključujući 1.9 milijuna stranih navijača iz oko 120 zemalja.

Hina

 

 

 

SPORT


AKO PROĐU DALJE

Zrinjskog u trećoj rundi možda dočeka i Panathinaikos!

Prođe li dalje preko slovenskog Brava, Zrinjski bi u 3. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu...

8 h 12 min

POSUŠJE

DUŠKO VRANEŠEVIĆ: Za mnoge će ovo biti presudna sezona

U novu sezonu Wwin lige nogometaši Posušja ulaze kao najveće iznenađenje pro&scaron...

8 h 50 min

BORAC

Vjeruju u čudo

U Borcu su već napravili dobar posao, ali sada ga treba privesti kraju – osigurati plasman u skup...

10 h 5 min