Dnevni.ba - PRELOADER

Brzi recept za pileća prsa u umaku od kikirikija

28 Tra 2021


Brzi recept za pileća prsa u umaku od kikirikija

Još uvijek se navikavate na kuhanje s maslacem od kikirikija? Ovo je pravi recept za vas. Cijelo jelo bit će gotovo za dvadesetak minuta.

Maslac od kikirikija sjajna je baza za umake koji će se izvrsno sljubiti s pečenom piletinom i poslužiti uz nešto kuhane riže. Najbolje rezultate dobit ćete ako koristite prirodni maslac od 100 posto kikirikija bez dodatnih šećera i ulja.

Sastojci:
600 g pilećih prsa bez kosti
120 g glatkog maslaca od kikirikija
3 žlice sweet chilli umaka
1 žlica jabučnog octa
1 žlica umaka od soje
1 žlica meda
biljno ulje za pirjanje
vruća voda za razrjeđivanje umaka
kikiriki za posipanje

Priprema:
1. Narežite piletinu na kocke veličine oko 2,5 centimetara.

2. Ispecite ih na malo ulja u tavi. Za to će vam trebati desetak minuta, odnosno dok se termički ne obrade do kraja.

3. U velikoj zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, umak od soje, jabučni ocat, med i sweet chilli umak. Gustu smjesu razrijedite s vrućom vodom. Ako želite da umak bude gušći, stavite tek oko dvije žlice vode.

4. Prelijte umak preko pečene piletine, dobro promiješajte i pustite da se okusi sljube nekoliko minuta.

5. Poslužite uz kuhanu rižu i malo nasjeckanih kikirikija po želji. 

Izvor: punkufer.hr

GASTRO


Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024

U Hercegovini nikad ranija berba grožđa, a kvaliteta odlična (VIDEO)

ČITLUK – Šire područje Općine Čitluk, odnosno Brotnjo, najveća je vinska regija u Bi...

02 Ruj 2024