Dnevni.ba - PRELOADER

Brzinski recept za omlet punjen sirom i mljevenim mesom

10 Ožu 2021


Brzinski recept za omlet punjen sirom i mljevenim mesom

Tek nekolicina sastojaka i jednostavna priprema neki su od razloga zbog kojih bi se sočna proteinska bomba od jaja i mesa mogla češće naći na stolu..., piše punkufer.hr.

Za spektakl od doručka koji će vas držati sitima do podneva, ili pak brzinski ručak ne treba puno vremena, ali ni sastojaka. Omletu punjenom mljevenim mesom posebnu slast daje korica sa zapečenim sirom, a poslužiti ga možete s kakvom omiljenom salatom.

Proteinsku bombu možete pripremiti i od gotovog mesnog umaka samo pripazite da prije nadijevanja reducirate višak tekućine kuhanjem dok ne ispari.

Sastojci za omlet s mljevenim mesom:

8 jaja
2 dl mlijeka
5 žličica škrobnog brašna
sol i papar
komadić maslaca
malo ulja
200 g topivog sira
250 g mljevenog mesa
1 glavica luka
1 mrkva
1 žličica češnjaka u granulama
1 žličica kurkume

Priprema:

1. Popržite sjeckani luk pa nakon desetak minuta dodajte naribanu mrkvu i mljeveno meso. Pržite dok se malo ne zapeče pa ulijte malo vode i začine te nastavite pirjati dok meso ne bude gotovo, a tekućina se reducira.

2. Dobro izmiješajte pjenjačom jaja, mlijeko i škrobno brašno pa posolite i popaprite. Na umjerenoj vatri na tavi rastopite komadić maslaca s uljem. Kad se tava zagrije, ulijte dio jaja pa kratko promiješajte dok se jaja ne počnu zgušnjavati.

3. Okrenite omlet na drugu stranu (to možete učiniti tako da tavu preklopite preko većeg tanjura pa vratite omlet u tavu nepečenom stranom prema dolje) i pecite još koju minutu. Ovisno o veličini tave ispecite dva ili tri omleta pa ih napunite mesnom smjesom i posipajte s malo sira pa zarolajte. Prema potrebi ih pričvrstite čačkalicama. 

3. Na lim obložen papirom za pečenje stavite napunjene omlete pa posipajte s ostatkom sira. Kratko zapecite u pećnici da se sir otopi.

GASTRO


Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024

U Hercegovini nikad ranija berba grožđa, a kvaliteta odlična (VIDEO)

ČITLUK – Šire područje Općine Čitluk, odnosno Brotnjo, najveća je vinska regija u Bi...

02 Ruj 2024