Dnevni.ba - PRELOADER

Češnjak za lice i nokte

25 Lis 2020


Češnjak za lice i nokte

Vjerojatno mislite da znate sve o izvanredno ljekovitim svojstvima bijelog luka, ali manje je poznato da ga možete koristiti i za "bitku" s bubuljicama ili gljivičnim infekcijama na stopalima. Dovoljno je da u mlaku vodu stavite malo zgnječenog češnjaka i da u njoj namačete stopala, i za nekoliko dana bit će potpuno zdrava.

Ako imate problema s aknama, prerežite češanj luka, stisnite ga prstima i nekoliko puta dnevno prislonite na prištiće i blago protrljajte, kako bi koža upila esencijalno ulje.

Ovaj moćan prirodni antibiotik može pomoći i da ojačate krte nokte. Malo sitno nasjeckanog češnjaka stavite u bezbojan lak za nokte i ostavite da odstoji sedam dana, a zatim ga mažite uobičajeno. Nokti će brzo biti ljepši, zdraviji i neće se listati i pucati.

Poznato je već da ovaj nezaobilazni začin u kuhinji može ublažiti upalu uha, a istraživanja su pokazala da ekstrakt češnjaka učinkovito zaustavlja razvoj bakterija, virusa i gljivica. Sok koji dobijete cijeđenjem češnjeva, nemojte sipati izravno u uho, već namažite izvana, na bolna mjesta.

Češnjak ima fascinantne zdravstvene osobine i gotovo nevjerojatne anti-aging sastojke. Stotinama, pa i tisućama godina češnjak se smatra vrlo vrijednim sastojkom svake tradicionalne biljne ljekarne jer štiti organizam od mikroba.

Češnjak ima protuupalne, antibakterijske i antivirusne agente. Sprječava odumiranje stanica, jača krv i sprječava infekcije. Češnjak je antioksidans te pomaže organizmu u borbi protiv slobodnih radikala.

Kako starimo, imunitet tijela opada te su stariji ljudi skloni infekcijama i češće se razbolijevaju, a tu uskače češnjak sa svojim djelovanjem.

Češnjak je nabolje jesti svjež. Jedan češanj češnjaka ujutro na prazan želudac odličan je način da započnete dan i da iskoristite maksimalne prednosti češnjaka. Možete ga, naravno, jesti i pripremljen u raznim jelima.

GASTRO


Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024

U Hercegovini nikad ranija berba grožđa, a kvaliteta odlična (VIDEO)

ČITLUK – Šire područje Općine Čitluk, odnosno Brotnjo, najveća je vinska regija u Bi...

02 Ruj 2024