Dnevni.ba - PRELOADER

Ereš: Mala smo vinarija koja radi stvari na svjetskoj razini

26 Ruj 2020


Ereš: Mala smo vinarija koja radi stvari na svjetskoj razini

Mala hercegovačka vinarija "Podrum Vilinka" iz mjesta Sretnice kod Čitluka, osvojila je Zlatnu medalju na najvećem ocjenjivanju vina na svijetu - Decanter u Londonu, što je povijesni uspjeh za bh.vinarstvo i vinogradarstvo.

Drugi put ova vinarija može se pohvaliti osvojenim zlatom. Prije tri godine na natjecanju u Londonu osvojila je zlatnu medalju za vino "Vilinka X line", dok je ove godine zlato stiglo za vino "Vilinka Žilavka", berba 2019.

Vlasnik vinarije Velimir Ereš za Fenu je kazao kako zadnjih osam godina svoja vina šalju u London na najveće i najznačajnije ocjenjivanje vina, na koje svake godine pristigne preko 15 tisuća uzoraka iz cijelog svijeta.

- Ovo zlato, koje je već drugi put došlo u našu vinariju, potvrda je našem radu. Do sada smo osvojili dva zlata i tri srebra što je potvrda kvaliteta Podruma Vilinka. Jedna smo mala vinarija koja radi stvari na svjetskoj razini - kazao je Ereš.

Upitan kako je pandemija koronavirusa utjecala na vinariju, Ereš kaže kako je utjecala na prodaju, ali kako ipak unatoč koroni i nezahvalnom stanju imaju svoje vjerne kupce koji su ih podržali i nastavili kupovati njihove proizvode.

- Korona je utjecala na prodaju vina, ali nije utjecala na proizvodnju grožđa. Imali smo vremena više nego inače, te smo dosta vremena, zbog izolacije, proveli u vinogradu. Mi smo se izolirali u svom vinogradu, napravili smo dobar posao, i evo rezultat je odlično grožđe - kazao je Ereš dodavši kako su i ove godine imali iznadprosječnu berbu.

GASTRO


Dobra ili loša godina za bh. pčelare?

Ove godine je u Bosni i Hercegovini bilo dosta sunca, sunčanih vrelih dana, tjedana pa i mjeseci ...

24 Lis 2024

Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024