Dnevni.ba - PRELOADER

Hrskava pastrmka iz rerne

21 Svi 2021


Hrskava pastrmka iz rerne

Ukusna i hrskava pastrmka pečena u rerni.

Sastojci:

– 4 pastrmke

– 2 kašike kukuruznog brašna

– 2 kašike prezli

– 2 kašičice majčine dušice

– 1 kašičica bijelog luka u prahu

– 2 dl bijelog vina

– so

– maslinovo ulje

Priprema:

Pastrmke očistite i osušite paprinim ubrusom. Malo ih posolite sa svake strane i iznutra.

Na plitkom tanjuru pomješajte kukuruzno brašno, prezle, bijeli luk u prahu i majčinu dušicu.

Svaku pastrmku uvaljajte u tu smjesu, pa ih složite na tepsiju koji ste malo nauljili maslinovim uljem.

Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni, nakon što gornja strana ribe porumeni, okrenite, pa prelijtete sa 2 dl vina i pecite dok druga strana ne porumeni i vino ispari.

Poslužite sa limunom, blitvom i krompir salatom.

Izvor: Coolinarika

GASTRO


Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024

U Hercegovini nikad ranija berba grožđa, a kvaliteta odlična (VIDEO)

ČITLUK – Šire područje Općine Čitluk, odnosno Brotnjo, najveća je vinska regija u Bi...

02 Ruj 2024