Hrskava pastrmka iz rerne
Ukusna i hrskava pastrmka pečena u rerni.
Sastojci:
– 4 pastrmke
– 2 kašike kukuruznog brašna
– 2 kašike prezli
– 2 kašičice majčine dušice
– 1 kašičica bijelog luka u prahu
– 2 dl bijelog vina
– so
– maslinovo ulje
Priprema:
Pastrmke očistite i osušite paprinim ubrusom. Malo ih posolite sa svake strane i iznutra.
Na plitkom tanjuru pomješajte kukuruzno brašno, prezle, bijeli luk u prahu i majčinu dušicu.
Svaku pastrmku uvaljajte u tu smjesu, pa ih složite na tepsiju koji ste malo nauljili maslinovim uljem.
Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni, nakon što gornja strana ribe porumeni, okrenite, pa prelijtete sa 2 dl vina i pecite dok druga strana ne porumeni i vino ispari.
Poslužite sa limunom, blitvom i krompir salatom.