Dnevni.ba - PRELOADER

Jeff Bezos ponovno na vrhu po bogatstvu

14 Lip 2024


Jeff Bezos ponovno na vrhu po bogatstvu
Jeff Bezos

Prema Bloombergovom indeksu milijardera, suosnivač Amazona je preuzeo vodeću poziciju ispred Bernarda Arnaulta. Sada se Jeff Bezos nalazi na vrhu među 500 najbogatijih milijardera na svijetu.

Bezosovo bogatstvo sada iznosi 209 milijardi dolara. A od početka ove godine je poraslo za 32 milijarde dolara zahvaljujući gotovo 25% skoku vrijednosti dionica Amazona.

Nakon Bezosa i Arnaulta, Elon Musk je sljedeća najbogatija osoba na svijetu s neto vrijednošću od 200 milijardi dolara. U prvih pet se također nalaze Mark Zuckerberg, s neto vrijednošću od 179 milijardi dolara, i suosnivač Googlea Larry Page, s neto vrijednošću od 156 milijardi dolara.

Bloomberg je prethodno izvijestio da je prošlog mjeseca Bezos donirao 117 milijuna dolara. Što je više od polovice prihoda od prodaje 1,1 milijun vrijednih dionica tijekom dva dana. Ta sredstva su namijenjena financiranju predškolskih ustanova koje je osnovao. Još prije dvije godine Bezos je obećao da će većinu svog bogatstva donirati u dobrotvorne svrhe, prenosi Poslovni Puls.

Jedan od izuzetnih skokova na listi bogatstva ove godine pripada izvršnom direktoru NVIDIA-e, Jensen Huangu. Zahvaljujući dominaciji NVIDIA-e u dizajnu i proizvodnji naprednih AI čipova, Huang je skočio na visoko 14. mjesto na Bloombergovoj listi najbogatijih ljudi na svijetu, s osobnim bogatstvom od 107 milijardi dolara. Interesantno je primijetiti da se Huangovo osobno bogatstvo povećalo za 93 milijarde dolara u posljednjih godinu i pol dana.

Biznis


U Neumu predstavljanje projekta projekt 'Obuka za zapošljavanje u turističko-ugostiteljskom sektoru u Hercegovini'

U Neumu, u Galeriji Grand Hotela, u utorak s početkom u 12.30 sati, predstaviti će se projekt 'Ob...

15 Srp 2024

NAFTA

Cijene nafte pale, uzrok spor oporavak kineskog gospodarstva

Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošloga tjedna pale više od 1 posto. Ovo je uglavnom posl...

15 Srp 2024

A PRIJE DOLASKA NA VLAST OBEĆAVALI NIKAD VIĐEN STANDARD BH. ŽITELJA

Minimalnom plaćom možete pokriti tek petinu mjesečne potrošačke korpe

Piše: Dragan Bradvica dragan@dnevni-list.ba Sva politika, ideologija, orijentacije 'lijevo, cen...

14 Srp 2024