Dnevni.ba - PRELOADER

Jesu li se Širokobriježani već oprostili od Europe?

16 Tra 2024


Jesu li se Širokobriježani već oprostili od Europe?
Borac - Široki, 18.00

I Širokobriježani su, kao i mnogi u zadnje vrijeme, u zadnje vrijeme dosta energije trošili na suđenje, a danas će im trebati sva energija svijeta da izbore finale Kupa. 

- Ponovno se obraćamo javnosti vezano uz nastavak sudačkih previda i pogrešaka na štetu našega Kluba. Iako smo - priznajući i vlastite rezultatske neuspjehe - na kraju jesenske polusezone upozoravali na grube sudačke pogreške kojima je naš Klub bivao izravno bodovno oštećen, situacija je ostala gotovo identična s tendencijom rasta prema gorem. 

Stoji ovo u uvodu zadnjeg priopćenja Širokog, a nakon prvenstvenog gostovanja/poraza u Tuzli. Susreta kojim je definitivno zapečaćena prvenstvena europska kampanja Širokog s ciljem povratka kluba na međunarodnu scenu nakon dvije godine izbivanja.

Pa ipak, europska kampanja Širokog i dalje je živa. Ali tek, jedva. Jer onih 1:3 iz prve polufinalne Kup utakmice s Borcem na Barama, teško da je neka popudbina za Banja Luku. Gdje čeka Borac koji jako želi dvostruku krunu. Borac koji je i u prvenstvu i dalje 'zapet', jer se Zrinjski približio na minus sedam. 

Tražit će Dino Skender na Gradskom stadionu one najgladnije, one koji će gristi na svaku loptu – protiv ekipe koja je bila bolja u zadnjih pet međusobnih duela! Koja je u tim utakmicama imala gol razliku 10:3. I to sigurno neće biti lagan posao. Što uostalom sugerita i niz od tri susreta bez pobjede – započet baš u Kupu protiv Borca, nastavljen domaćim remijem protiv GOŠK-a (2:2) i evo sada, porazom kod Tuzle 1:3. 

Jako puno toga govori u prilog tvrdnji da su Banjolučani već u finalu, a to je opet i motiv za Široki. Samo treba pronaći snage to pretočiti u djelo... a Europa se drukčije neće vratiti na Pecaru idućeg ljeta.

S. Nikšić

SPORT


ŠIROKI ČEKA SARAJEVO

Pandža vjeruje u mlade lavove

Igračima Širokog Brijega preostalo je još odigrati posljednju utakmicu u sezoni. Momčad Borisa Pa...

5 h 44 min

REKORDNI BROJ NATJECATELJA

Otvoren 4. Ljubuški Outdoor Festival!

Sve je spremno za večerašnje otvorenje četvrtog po redu Ljubuški Outdoor Festivala koji ove godin...

7 h 32 min

VELEŽ

'Nije isto sezonu završiti pobjedom i porazom'

Ostala je još jedna utakmica, ali po rosteru i postavi ekipe Veleža u posljednjem dvoboju ...

8 h 3 min