Dnevni.ba - PRELOADER

Kraljica svih čokoladnih torti

29 Ožu 2021


Kraljica svih čokoladnih torti

Samo četiri namirnice – čokolada, maslac, brašno i jaja - u ovoj se torti stapaju u neodoljiv čokoladni san. Torta koja osvaja okusom i jednostavnošću djelo je chefa Christiana Cabaliera.

Potrebni sastojci

  • 120 g mliječne čokolade
  • 150 g tamne čokolade
  • 300 g maslaca
  • 15 g glatkog brašna
  • 80 g šećera
  • 5 svježih jaja

Priprema

Kalup za tortu promjera 28 cm namažite maslacem i stavite u hladnjak da se ohladi. Obje vrste čokolade natrgajte na komadiće i s maslacem otopite na pari.

Otopljenu smjesu povežite pjenjačom, sklonite s pare pa dodajte jedno po jedno jaje, svaki put miješajući dok se smjesa ne poveže.

Umiješajte brašno i šećer. Sve dobro povežite, izlijte u rashlađeni kalup i pecite od 15 do 20 minuta na 180 °C.

Pečenu tortu ostavite da se hladi barem četiri sata i tek je onda izvadite iz kalupa.

Prijedlog za serviranje: Uz ovu tortu možete poslužiti svježe bobičasto voće i tučeno vrhnje s vanilijom ili sladoled od vanilije ili pistacija.

GASTRO


Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024

U Hercegovini nikad ranija berba grožđa, a kvaliteta odlična (VIDEO)

ČITLUK – Šire područje Općine Čitluk, odnosno Brotnjo, najveća je vinska regija u Bi...

02 Ruj 2024