Dnevni.ba - PRELOADER

Krumpir na montrealski koji se može pripremiti i na roštilju

17 Tra 2021


Krumpir na montrealski koji se može pripremiti i na roštilju

Smjesu ćete morati napraviti kod kuće, ali to ne bi trebao biti nikakav problem. Riječ je o mješavini češnjaka, crnog papra, korijandra, kajenskog papra, soli i kopra. Takva suha marinada inače se koristi za pripremu odrezaka...

Približava se sezona roštiljanja i vrijeme je da među klasične i provjerene recepte ubacite i neki novi. Naš su prijedlog pečeni mladi krumpiri sa samo četiri sastojka koji su gotovi za manje od sat vremena, a odlično će se slagati s ražnjićima, ćevapčićima i odrescima. Predstavljamo vam krumpire na montrealski način!

Naziv „montrealski“ zapravo se odnosi na smjesu začina. Smjesu ćete morati napraviti kod kuće, ali to ne bi trebao biti nikakav problem. Riječ je o mješavini češnjaka, crnog papra, korijandra, kajenskog papra, soli i kopra. Takva suha marinada inače se koristi za pripremu odrezaka.

Za pripremu krumpira preporučuje se izabrati vrlo mladi krumpir koji je sitan, ima tanku ljusku i nakon pripreme je posebno mekan. U ovom receptu potrebno je u većoj zdjeli pomiješati krumpir (samo opran, s korom), mješavinu začina i maslinovo ulje. Nakon dobrog miješanja kad se sastojci prožmu, stavite ih u pećnicu na 30-40 minuta. Dodatni je trik i taj da posudu s krumpirima možete staviti i na roštilj, tako nećete morati paliti pećnicu, a krumpiri će dobiti sjajan dimljeni okus!, piše punkufer.hr.

GASTRO


Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024

U Hercegovini nikad ranija berba grožđa, a kvaliteta odlična (VIDEO)

ČITLUK – Šire područje Općine Čitluk, odnosno Brotnjo, najveća je vinska regija u Bi...

02 Ruj 2024