Dnevni.ba - PRELOADER

Orada u bijelom vinu

26 Ruj 2021


Orada u bijelom vinu

Bijela morska riba odlično se slaže s krompirom i blitvom.

Sastojci:

– 1,5 kg orade

– 1,5 kg krompira

– 150 ml maslinovog ulja

– 200 ml bijelog vina

– peršin

– 3 češnja češnjaka

– ružmarin

–  nekoliko listova lovora

– limunov sok

– suhi biljni začin

– sol, papar

Priprema:

Oradu očistite i osušite i izvana i iznutra. Prije pečenja uzdužno je zarežite i pospite s malo soli i papra.

Krompir izrežite na kolutove, malo posolite i pouljite, pa izmiješajte.

Zatim ga stavite u pleh pa po njemu složite pripremljenu ribu i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.

Pecite oko 50 minuta, uz povremeno premazivanje uljem.

U međuvremenu pripremite mješavinu od vina, malo vode, ulja, nasjeckanog peršina, češnjaka, ružmarina, listova lovora, limunovog soka, soli, papra i suhog biljnog začina.

Pri kraju pečenja prelijte ribu pripremljenom mješavinom.

N1

GASTRO


Na festivalu Vinske ceste predstavljena hercegovačka gastronomska ponuda

MOSTAR – Festival Vinske ceste Hercegovine okupio je u srijedu u Mostaru 23 domaće vinarije...

05 Lip 2025

Sendvič ili voće za užinu? Izbor nutricionista je jasan

Često nam je teško otkriti koja nam hrana najviše odgovara. Ako želimo imati vi&sca...

26 Svi 2025

S petnaest livanjskih pčelara potpisani ugovori o dodjeli opreme za pčelarstvo

LIVNO - U Gradskoj upravi Livna potpisani su ugovori o dodjeli pčelarske opreme i materijala s pe...

08 Svi 2025