Dnevni.ba - PRELOADER

Pečeni krumpir s nadjevom

07 Lip 2021


Pečeni krumpir s nadjevom

Mladi krumpir pečen u ljusci s nadjevom od vrhnja.

Sastojci:

– 2 velika mlada krumpira

– malo soli

– maslinovo ulje

Nadjev:

– 120 g kiselog vrhnja

– 1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca

– sol, papar

– malo češnjaka u prahu

Priprema:

Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva.

Krumpir dobro oprati, osušiti i ne ljuštiti. Dobro ga premazati maslinovim uljem i posoliti.

Krumpire zatim probosti nožem na par mjesta kako bi para mogla izaći iz krumpira tokom pečenja.

Peći krumpir u plehu obloženim papirom za pečenje oko 60 minuta. Jednom okrenuti kako bi se ravnomjerno ispekli s obje strane.

Zatim napraviti nadjev tako što ćete u posudici izmiješati sve sastojke u jednoličnu kremu.

Pečeni krumpir s gornje strane malo uzduž zarezati, pa pritisnuti dva suprotna kraja jedan prema drugom da se krumpir otvori. U tu šupljinu staviti nadjev od kiselog vrhnja.

Po vrhu posuti nasjeckanim vlascem, peršinom ili kačkavaljem.

Dobar tek!

GASTRO


Livanjski sir uvršten na EU popis zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla

MOSTAR, (FENA) – Europska komisija odobrila je dodavanje brenda „livanjski sir“...

12 Pro 2024

Dobra ili loša godina za bh. pčelare?

Ove godine je u Bosni i Hercegovini bilo dosta sunca, sunčanih vrelih dana, tjedana pa i mjeseci ...

24 Lis 2024

Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024