Dnevni.ba - PRELOADER

Pečeni krumpir s nadjevom

07 Lip 2021


Pečeni krumpir s nadjevom

Mladi krumpir pečen u ljusci s nadjevom od vrhnja.

Sastojci:

– 2 velika mlada krumpira

– malo soli

– maslinovo ulje

Nadjev:

– 120 g kiselog vrhnja

– 1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca

– sol, papar

– malo češnjaka u prahu

Priprema:

Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva.

Krumpir dobro oprati, osušiti i ne ljuštiti. Dobro ga premazati maslinovim uljem i posoliti.

Krumpire zatim probosti nožem na par mjesta kako bi para mogla izaći iz krumpira tokom pečenja.

Peći krumpir u plehu obloženim papirom za pečenje oko 60 minuta. Jednom okrenuti kako bi se ravnomjerno ispekli s obje strane.

Zatim napraviti nadjev tako što ćete u posudici izmiješati sve sastojke u jednoličnu kremu.

Pečeni krumpir s gornje strane malo uzduž zarezati, pa pritisnuti dva suprotna kraja jedan prema drugom da se krumpir otvori. U tu šupljinu staviti nadjev od kiselog vrhnja.

Po vrhu posuti nasjeckanim vlascem, peršinom ili kačkavaljem.

Dobar tek!

GASTRO


Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024

U Hercegovini nikad ranija berba grožđa, a kvaliteta odlična (VIDEO)

ČITLUK – Šire područje Općine Čitluk, odnosno Brotnjo, najveća je vinska regija u Bi...

02 Ruj 2024