Dnevni.ba - PRELOADER

Piletina u kremastom umaku

17 Lip 2021


Piletina u kremastom umaku

Lagani, sočni ručak za tople dane...

Sastojci

6-7 komada pilećih bataka ili karabataka

1 veća glavica luka

2 velike mrkve

1 ljuta paprika

3-4 žlice ulja

1 dl bijelog vina

5 dl pileće juhe

0,5 dl vrhnja za kuhanje

sol ili vegeta, papar

Priprema

U dubokoj tavi zagrijati ulje. Meso oprati pa osušiti i posoliti. Popržiti s obje strane da dobije boju i porumeni. Sve to raditi na laganoj vatri.

Zatim dodati mrkvu izrezanu na kolutiće, luk sitno sjeckan i sitno sjeckanu papričicu. Lagano dinstati oko 5-10 minuta. Zaliti s pilećom juhom i vinom. Kuhati na laganoj vatri oko 50 minuta do sat vremena.

Pred sam kraj, dodati još vrhnje za kuhanje, probati ako treba dosoliti ili popapriti. Umaka mora na kraju biti manje od pola nego što ga je bilo na početku.

Poslužiti uz pire krumpir ili rižoto.

Dobar tek!

GASTRO


Livanjski sir uvršten na EU popis zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla

MOSTAR, (FENA) – Europska komisija odobrila je dodavanje brenda „livanjski sir“...

12 Pro 2024

Dobra ili loša godina za bh. pčelare?

Ove godine je u Bosni i Hercegovini bilo dosta sunca, sunčanih vrelih dana, tjedana pa i mjeseci ...

24 Lis 2024

Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024