Dnevni.ba - PRELOADER

Piletina u kremastom umaku

17 Lip 2021


Piletina u kremastom umaku

Lagani, sočni ručak za tople dane...

Sastojci

6-7 komada pilećih bataka ili karabataka

1 veća glavica luka

2 velike mrkve

1 ljuta paprika

3-4 žlice ulja

1 dl bijelog vina

5 dl pileće juhe

0,5 dl vrhnja za kuhanje

sol ili vegeta, papar

Priprema

U dubokoj tavi zagrijati ulje. Meso oprati pa osušiti i posoliti. Popržiti s obje strane da dobije boju i porumeni. Sve to raditi na laganoj vatri.

Zatim dodati mrkvu izrezanu na kolutiće, luk sitno sjeckan i sitno sjeckanu papričicu. Lagano dinstati oko 5-10 minuta. Zaliti s pilećom juhom i vinom. Kuhati na laganoj vatri oko 50 minuta do sat vremena.

Pred sam kraj, dodati još vrhnje za kuhanje, probati ako treba dosoliti ili popapriti. Umaka mora na kraju biti manje od pola nego što ga je bilo na početku.

Poslužiti uz pire krumpir ili rižoto.

Dobar tek!

GASTRO


Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024

U Hercegovini nikad ranija berba grožđa, a kvaliteta odlična (VIDEO)

ČITLUK – Šire područje Općine Čitluk, odnosno Brotnjo, najveća je vinska regija u Bi...

02 Ruj 2024