Dnevni.ba - PRELOADER

Pospješuje probavu, regulira crijevnu floru, jača imunitet, a mi od njega plačemo...

05 Ruj 2022


Pospješuje probavu, regulira crijevnu floru, jača imunitet, a mi od njega plačemo...

Luk je biljka specifična okusa i mirisa, što je nuspojava specifičnog kemijskog spoja koji će nam natjerati suze na oči

Naime, pri rezanju luka oslobađa se plin propanetial sulfoksid uz pomoć kojeg se stvara blaga sumporna kiselina, koja nadražuje sluznicu oka. Da bi se obranilo i ublažilo reakciju, tijelo počinje lučiti suze, no time se situacija pogoršava jer u kombinaciji s vlagom pojačava se učinak kiseline, pa su naše oči još više nadražene. Taj isti spoj, jednako je odgovoran i za ljekovita svojstva luka, što je jedan od razloga njegove raširenosti po svijetu. Konzumiranje luka pojačat će naš apetit i pospješiti probavljanje hrane, pospješuje rad krvožilnog sustava, regulira i crijevnu floru, jača imunitet, djeluje antibakterijski i dijuretično te pročišćava organizam.

ZDRAVLJE


NAMIRNICE

Ovo su najzdravije namirnice za vaš mozak: Uvrstite ih u ishranu

Pravilna ishrana igra jako bitnu ulogu za zdravlje mozga. Naturopatski ljekar dr. David M. Brady ...

23 Stu 2024

''ČUVAJMO MUŠKO ZDRAVLJE''

Dr. Tomić: Karcinomi pluća, prostate i mokraćnog mjehura vodeći uzroci smrti kod muškaraca

Karcinomi pluća, prostate i mokraćnog mjehura uzrokuju najviše smrtnih slučajeva kod muškaraca, i...

23 Stu 2024

KISELI KUPUS

Pet razloga zbog kojih treba da jedemo kiseli kupus

Kiseli kupus ima mnogo prednosti kada je zdravlje u pitanju, a mi izdvajamo 5 najznačajnijih, zbo...

19 Stu 2024