Dnevni.ba - PRELOADER

Pospješuje probavu, regulira crijevnu floru, jača imunitet, a mi od njega plačemo...

05 Ruj 2022


Pospješuje probavu, regulira crijevnu floru, jača imunitet, a mi od njega plačemo...

Luk je biljka specifična okusa i mirisa, što je nuspojava specifičnog kemijskog spoja koji će nam natjerati suze na oči

Naime, pri rezanju luka oslobađa se plin propanetial sulfoksid uz pomoć kojeg se stvara blaga sumporna kiselina, koja nadražuje sluznicu oka. Da bi se obranilo i ublažilo reakciju, tijelo počinje lučiti suze, no time se situacija pogoršava jer u kombinaciji s vlagom pojačava se učinak kiseline, pa su naše oči još više nadražene. Taj isti spoj, jednako je odgovoran i za ljekovita svojstva luka, što je jedan od razloga njegove raširenosti po svijetu. Konzumiranje luka pojačat će naš apetit i pospješiti probavljanje hrane, pospješuje rad krvožilnog sustava, regulira i crijevnu floru, jača imunitet, djeluje antibakterijski i dijuretično te pročišćava organizam.

ZDRAVLJE


LJEKARI

Šest skrivenih simptoma agresivnog raka: Jedan znak se može pojaviti i na vašem licu

Rak pluća je jedan je od vodećih javnozdravstvenih problema u Bosni i Hercegovini i od ove bolest...

22 Lis 2024

Mogu li spore gljiva doista izazvati zombi-apokalipsu?

Priroda nudi jezive primjere zombifikacije, daleko od izmišljenih nemrtvih bića viđenih u ...

22 Lis 2024

HORMONI

Postoji li “magična hrana” za hormone?

Mediji i društvene mreže prepuni su objava u kojima se nudi „superhrana“ i sup...

19 Lis 2024