Dnevni.ba - PRELOADER

Povrće sa gljivama i rižom iz rerne

22 Svi 2021


Povrće sa gljivama i rižom iz rerne

Ukusni ručak od povrća i gljiva zapečen u rerni.

Sastojci:

– 1 crveni luk

– 1 mrkva

– 1 prut celera

– 6 gljiva

– 5 krompira

– 1 šolja od 2 dl riže

– 1 kašika suhog biljnog začina

– 1 kašičica bibera, malo soli

– 1/3 kašičice ljute tucane paprike

– 1 kašika slatke mljevene paprike

– 2 kašike sjeckanog peršina

– 3 šolje od 2 dl vode

Priprema:

Na malo ulja propržite na kockice sječeni crveni luk, celer i mrkvu dok malo ne omekšaju.

Dodajte gljive isječene na listiće i jos malo propržite da i one omekšaju.

Zatim dodajte kockice krompira i pržite jos minut, pa dodaj suvi biljni začin, tucanu papriku, biber i so.

U sve to dodajte rižu i slatku papriku, pa zalijte vodom.

Na kraju dodajte sjeckani peršin i promješajte.

Pecite na 180 stepeni dok voda ne ispari, a riža ne bude gotova.

Prijatno!

GASTRO


Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024

U Hercegovini nikad ranija berba grožđa, a kvaliteta odlična (VIDEO)

ČITLUK – Šire područje Općine Čitluk, odnosno Brotnjo, najveća je vinska regija u Bi...

02 Ruj 2024