Dnevni.ba - PRELOADER

Puretina sa tjesteninom

25 Svi 2021


Puretina sa tjesteninom

Kremast i jednostavan ručak sa mesom i tjesteninom.

Sastojci

– tjestenina po želji

– 300 g purećih prsa

– 1 kašika maslinovog ulja

– sol, biber

– ružmarin

– sok od jednog limuna

– 2 dl vrhnja za kuhanje

– parmezan

Priprema:

Puretinu možete pripremiti i ranije: isjecite je na komade srednje veličine. Posolite, začinite po želji, sipajte preko nje maslinovo ulje i limunov sok i ostavite u poklopljenoj posudi da prenoći u frižideru.

U šerpu stavite tjesteninu da se kuha oko 10 minuta.

Za to vrijeme na dobro zagrijanoj ztavi propržite puretinu, samo je izručite iz posude, pa zalijte vrhnjam za kuhanje, promješajte i pustite da prokuha.

Sastavite ocijeđenu tjesteninu i puretinu, pa sipajte u tanjire i pospite parmezanom

Prijatno!

GASTRO


Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024

U Hercegovini nikad ranija berba grožđa, a kvaliteta odlična (VIDEO)

ČITLUK – Šire područje Općine Čitluk, odnosno Brotnjo, najveća je vinska regija u Bi...

02 Ruj 2024