Dnevni.ba - PRELOADER

Redovna konzumacija veže se uz niže trigliceride i tlak

14 Ožu 2021


Redovna konzumacija veže se uz niže trigliceride i tlak

Žene koje konzumiraju jogurt imaju veće količine kalija i u manjoj mjeri imaju nedostatak vitamina B12 i B2 te minerala magnezija, kalcija i cinka.

Jogurt je bogat hranjivim tvarima, koji sadrže velike količine proteina, kalcija, kalija, fosfora, magnezija, cinka i vitamina B-12, a žene koje redovito konzumiraju jogurt obično imaju bolju ukupnu kvalitetu prehrane od onih koji ne konzumiraju jogurt, pokazala su istraživanja. Također imaju manje kroničnih čimbenika rizika za mnoge bolesti, što može poboljšati njihovu kvalitetu života i produljiti životni vijek, piše živim.hr.


Zdrave bakterije

Jedna zasebna studija je potvrdila i da žene koje redovito jedu jogurt imaju niži krvni tlak, razine glukoze u krvi i razine triglicerida. To znači i manji rizik za razvoj kroničnih bolesti poput bolesti srca i dijabetesa. Protein iz jogurta povećava sitost i zato su od pomoći u kontroli ukupnog dnevnog unosa kalorija. Jogurt sadrži probiotike, zdrave bakterije prirodno prisutne u ženskom probavnom traktu, koje mogu poboljšati probavu i smanjiti konstipaciju i bol povezanu sa zatvorom, i to kod žena svih dobi. Studija objavljena 2013. godine u časopisu Nutrition Research izvijestila je da žene koje konzumiraju jogurt imaju veće količine kalija i u manjoj mjeri imaju nedostatak vitamina B12 i B2 te minerala magnezija, kalcija i cinka.

ZDRAVLJE


U BiH godišnje oko 300 slučajeva raka grlića maternice

MOSTAR, (FENA) – Karcinom grlića maternice i dalje je vodeći uzrok smrtnosti od karcinoma m...

7 h 8 min

Preporuke za zdravo i sigurno ljeto

Prema prognozama meteorologa, u narednom periodu ponovno je za očekivati period velikih vrućina i...

05 Lip 2025

WHO: TVRTKE NAMJERNO CILJAJU MLADE LJUDE

WHO traži zabranu aromatiziranih duhanskih proizvoda

S obzirom  na broj mladih pušača, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) hitno je pozvala vlade...

31 Svi 2025