Dnevni.ba - PRELOADER

Suprotna situacija u odnosu na zadnje gostovanje u Modriči

03 Tra 2024


Suprotna situacija  u odnosu na zadnje  gostovanje u Modriči
Zrinjski

Tihi blagdan proslavu tri boda iz Banja Luke učinio je tišom, ali graja s tribina opet će se začuti danas, kada će Zrinjski zaigrati u Modriči – gdje je u zadnjem međusobnom okršaju sa Slogom bilo poprilično bučno. A zaigrat će za što bolji rezultat u prvoj utakmici polufinala Kupa, za što bolju, potencijalno trofejnu završnicu sezone. 

Pobjeda u Banja Luci, višestruko će koristiti Zrinjskom. Zbog bodova važnih da se očuva drugo mjesto, eventualno dodatno pritisne odbjegle Banjolučane, ali ponajviše zbog samopouzdanja uoči prve polufinalne Kup utakmice – u Modriči gdje je na prošlom gostovanju bilo dosta burno. Dogodila su se tada tri igračka i dva isključenja lica s klupa, a jedno od njih bilo je i ono šefa struke Željka Petrovića. Njegovo prvo trenersko. 

Mnogi su se tada uhvatili tvrdnje kako si takav trener, s takvim CV-om, nije smio dozvoliti spuštanje na tu razinu, ali u neku ruku – može se reći da se Crnogorac i prilagodio. Ipak, nije to učinio prezentacijom ekipe na terenu, jer je Sloga tada Zrinjski svela na jedan manje udarac u okvir (4-3), na manje šuteva (11-7), na jednak broj kornera (6-6)... u konačnici i na onaj bod ovjeren u 95. minuti. 

Nakon tog razočaravajućeg remija Zrinjski je kod kuće poražen od Borca i praktički Banjolučanima predao titulu, no sada se situacija okrenula – sada Zrinjski Slogi na noge ide nakon gostujućeg trijumfa kod Borca (2:1), u dobrom momentu, neopterećen prvenstvom, sigurno i s dozom želje za osvetom. Ali prije svega u jednom dobrom raspoloženju koje se između Banja Luke i Modriče itekako dalo osjetiti u govoru tijela i izjavama Filipa Bradarića. 

- Bio sam uvjeren da ćemo dobiti utakmicu u Banja Luci, a bili smo bolji i u Mostaru. Došli smo igrat, ne 'nabijat'… na kraju smo zabili lijepe golove, što je jako važno. Imamo kvalitetu, Samo se treba malo opustiti, a onda sam uvjeren da možemo protiv svakoga dominirati, poručio je igrač koji je u zadnje vrijeme napravio najveći skok u formi. 

KUP BiH, 1/2 FINALE
Srijeda, prve utakmice
Široki Brijeg - Borac 15.30
(Mirza Kazlagić, Cazin)
Sloga – Zrinjski 18.00
(Irfan Peljto, Sarajevo)


Piše: Slaven Nikšić
desk@dnevni-list.ba

SPORT


VELEŽ

Gledati sebe, održavati formu, ritam

Velež je prošao izuzetno neugodan period. Tri teške utakmice, tri derbija u kratkom...

18 Tra 2024

SERGEJ BARBAREZ

Miljenici navijača već su dobivali priliku…

U veljači smo pisali o zanimljivom ljetu reprezentacije sve i da ne izbori Euro – koji nije...

18 Tra 2024

LJUBUŠKI OUTDOOR FESTIVAL

“ODABERI SVOJU AVANTURU”: U tijeku prijave za veliko sportsko natjecanje u Ljubuškom

Ljubuški Outdoor Festival, koji će se ove godine održati od 23. do 26. svibnja, otvorio je...

18 Tra 2024