Dnevni.ba - PRELOADER

UKUSNO Recept za kremasti umak s tjesteninom

13 Ožu 2021


UKUSNO Recept za kremasti umak s tjesteninom

Bijeli ragu slast duguje slanini i svježoj kobasici koje se krčkaju s mljevenim mesom dok se ne pretvore u fini umak što fantastično paše uz široke rezance...

Ako vam je dosadio klasični bolognese, isprobajte bijeli ragu i poslužite ga sa širokim rezancima. Prema želji kobasice zamijenite gljivama, a slobodno dodajte i listiće kadulje.

Sastojci za bijeli ragu:

250 g tagliatella
250 g mljevene junetine
150 g svježe kobasice
100 g slanine
60 g celera
60 g mrkve
60 g luka
1 češanj češnjaka
60 ml suhog bijelog vina
1 kockica maslaca
maslinovo ulje
1 dl mlijeka
1 grančica ružmarina
2 lista lovora
voda ili temeljac
parmezan
sol, papar

Priprema:

1. Zagrijte ulje i maslac na tavi pa dodajte prepolovljeni češanj češnjaka. Kad dobije boju, dodajte sjeckani celer i mrkvu, zatim luk. Nakon deset minuta dodajte i ružmarin te lovorov list.

2. Nasjeckajte slaninu pa je ubacite u tavu s povrćem. Izvucite i meso kobasica iz ovitka pa usitnite prstima i dodajte u tavu zajedno s mljevenim mesom. Pirjajte miješajući nekoliko minuta pa izvadite lovor i češnjak i ulijte vino. Nakon što ispari alkohol, ulijte vode ili temeljca da meso bude pokriveno i kuhajte oko jedan sat. Pred kraj kuhanja dolijte mlijeko.

3. Skuhajte tjesteninu i poslužite je s umakom. Obilno pospite parmezanom.

Izvor: punkufer.hr

GASTRO


Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024

U Hercegovini nikad ranija berba grožđa, a kvaliteta odlična (VIDEO)

ČITLUK – Šire područje Općine Čitluk, odnosno Brotnjo, najveća je vinska regija u Bi...

02 Ruj 2024