Dnevni.ba - PRELOADER

Uživajte u čokoladnim raspucancima

26 Ožu 2021


Uživajte u čokoladnim raspucancima

Izgledaju prekrasno, takvog su i okusa, a iako na prvi pogled pomislite da ih je vrlo lako napraviti, pogoditi pravu mjeru da bi čokoladni raspucanci bili baš kakvi trebaju biti je umijeće. Mnogima neće uspjeti iz prvog pokušaja, pogotovo jer je smjesu nakon što je umijesite potrebno držati u frižideru minimum četiri sata, ali trud će vam se sasvim sigurno isplatiti kada probate ukusne keksiće. Zato pratite slijedeći recept i ne morate brinuti. Vaši čokoladni raspucanci bit će odlični. U ovaj recept dodali smo malo ruma da bi keksići dobili još malo arome, ali to je stvar ukusa. Ukoliko niste ljubitelj ruma slobodno ga 'zaobiđite', a vaši raspucanci neće biti nimalo manje slatki.

Potrebni sastojci

210 g oštrog brašna

220 g čokolade za kuhanje

55 g maslaca

100 g šećera

jaja

pola žličice praška za pecivo

malo ruma

prstohvat soli

šećer u prahu

Priprema

U većoj posudi pomiješati brašno sa solju. Rastopiti čokoladu s maslacem na pari. Istući jaja sa šećerom i rumom dok smjesa ne posvijetli i šećer se rastopi.

Umiješati rastopljenu čokoladu u smjesu s jajima. Ručno umiješati dio po dio brašna dok se sve ne poveže. Uliti smjesu u posudu, prekriti je folijom i ostaviti u hladnjaku najmanje 4 sata. Smjesa mora biti jako tvrda.

Zagrijati pećnicu na 170°.

Izvaditi smjesu iz hladnjaka i kašikicom grabiti male kuglice smjese (promjera 2,5 cm). Oblikovati kuglice rukama, uvaljati ih u šećer u prahu i slagati ih s dosta razmaka na pleh s papirom za pečenje. Peći na sredini pećnice 10-ak minuta. Pečene keksiće ohladiti i pospremiti u zatvorenu posudu.

Od navedene količine sastojaka dobije se otprilike 56 keksića.

GASTRO


Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024

U Hercegovini nikad ranija berba grožđa, a kvaliteta odlična (VIDEO)

ČITLUK – Šire područje Općine Čitluk, odnosno Brotnjo, najveća je vinska regija u Bi...

02 Ruj 2024