Dnevni.ba - PRELOADER

Zobena kaša s jabukama i bademima

28 Ruj 2021


Zobena kaša s jabukama i bademima

Lagana za pripremu i vrlo ukusna voćna kaša za početak dana.

Sastojci:

– 1 šalica zobenih pahuljica (šalica – 200 ml)

– 2 šalica mlijeka ili vode

– 2 manje jabuke

– 1 žličica cimeta

– 1-2 žlice meda

– prstohvat morske soli

– šaka preprženih badema

Priprema:

Zobene pahuljice zajedno s mlijekom kuhajte dok smjesa ne proključa, smanjite temperaturu, dodajte prstohvat soli i na nastavite s kuhanjem još pet do deset minuta.

Kaša je gotova kada postane kremasta.

U kašu dodajte cimet i med, pa izmiješajte.

Dodajte jednu ribanu jabuku u kašu, a drugu izrežite pa stavite na vrh kaše.

Na kraju pospite prepečenim nasjeckanim bademima.

Ukoliko želite, umjesto badema možete koristiti i orahe ili lješnjake.

GASTRO


Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024

U Hercegovini nikad ranija berba grožđa, a kvaliteta odlična (VIDEO)

ČITLUK – Šire područje Općine Čitluk, odnosno Brotnjo, najveća je vinska regija u Bi...

02 Ruj 2024