Zobena kaša s jabukama i bademima
Lagana za pripremu i vrlo ukusna voćna kaša za početak dana.
Sastojci:
– 1 šalica zobenih pahuljica (šalica – 200 ml)
– 2 šalica mlijeka ili vode
– 2 manje jabuke
– 1 žličica cimeta
– 1-2 žlice meda
– prstohvat morske soli
– šaka preprženih badema
Priprema:
Zobene pahuljice zajedno s mlijekom kuhajte dok smjesa ne proključa, smanjite temperaturu, dodajte prstohvat soli i na nastavite s kuhanjem još pet do deset minuta.
Kaša je gotova kada postane kremasta.
U kašu dodajte cimet i med, pa izmiješajte.
Dodajte jednu ribanu jabuku u kašu, a drugu izrežite pa stavite na vrh kaše.
Na kraju pospite prepečenim nasjeckanim bademima.
Ukoliko želite, umjesto badema možete koristiti i orahe ili lješnjake.