Dnevni.ba - PRELOADER

150 m od kostiju mališana (2) koji je lani nestao u francuskim Alpama nađena odjeća

03 Tra 2024


150 m od kostiju mališana (2) koji je lani nestao u francuskim Alpama nađena odjeća
Tuga

Uzrok smrti dvogodišnjaka koji je nestao u francuskim Alpama u srpnju prošle godine ostaje neobjašnjen unatoč pronalasku njegovih kostiju i odjeće. Prošlog su tjedna forenzički testovi pokazali da lubanja koju je pronašao šetač u blizini Le Verneta pripada dječaku poznatom kao Emile.

Dio njegove odjeće, uključujući majicu kratkih rukava, cipele i kratke hlače, sad je pronađen oko 150 metara od mjesta gdje su otkrivene kosti. Tužitelj Jean-Luc Blanchon je upozorio da dosad pronađeni dokazi "ne pokazuju koji je uzrok smrti Emilea", prenosi index.hr.

"Između pada, ubojstva iz nehata i ubojstva nijedna hipoteza nema veću prednost nad drugom da bi se objasnila smrt", naveo je. Potvrdio je kako su na lubanji pronađeni tragovi koje su mogle izazvati životinje nakon smrti dječaka. 

Masovna potraga bila bez uspjeha
Emileovu odjeću tek treba pregledati. Mališana su posljednji put vidjela dva svjedoka dok je hodao ulicom u blizini kuće svojih bake i djeda 8. srpnja prošle godine. Tamo je stigao samo dan ranije kako bi proveo ljetne praznike. 

Baka i djed shvatili su da je Emile nestao kada su ga krenuli tražiti kako bi ga stavili u auto, kazao je tada lokalni gradonačelnik Francois Balique. Kad je posljednji put viđen, Emile je bio visok manje od 90 centimetara te je nosio žutu majicu i bijele kratke hlače.

Masovna potraga u kojoj su sudjelovali deseci policajaca i vojnika - potpomognuti psima tragačima, helikopterom i bespilotnim letjelicama - nije dala rezultata. Tužitelj je nakon nekoliko dana zaključio kako je malo vjerojatno da je dječak živ. 

Slučaj koji je započeo kao istraga nestale osobe ubrzo je postao kaznena istraga o mogućoj otmici iako policija nije isključila ni ubojstvo, nesreću ili pad.

Vijesti iz svijeta


HOROR U AUSTRALIJI

Objavljen identitet masovnog ubojice: Obitelj ga vidjela na televiziji i javila policiji

Muškarac koji je nasmrt izbo šestero ljudi u Sydneyju u prošlosti je imao pr...

10 h 55 min

NEMA KRAJA RATOVANJA

Izrael: U Gazi nastavljamo punom snagom

Hamas je odbacio najnoviji prijedlog dogovora o vraćanju izraelskih talaca i Izrael će nastaviti ...

10 h 57 min

Njemačka će Ukrajini odmah isporučiti još jedan sustav ‘Patriot‘,

Njemačka vlada dostavit će Ukrajini još jedan sustav protuzračne obrane Patriot kako bi os...

13 Tra 2024