Dnevni.ba - PRELOADER

ALEKSANDRA RADOVIĆ O MOSTARSKOM KONCERTU: Možete očekivati dobru svirku, dobro raspoloženje i vrhunsku atmosferu!

22 Svi 2022


ALEKSANDRA RADOVIĆ O MOSTARSKOM KONCERTU: Možete očekivati dobru svirku, dobro raspoloženje i vrhunsku atmosferu!

Aleksandra Radović nakon četiri godine ponovno će nastupiti u Mostaru. Pjevačica prelijepe boje glasa čije pjesme oduševljavaju publiku širom regije u grad na Neretvi stiže 26. svibnja, a mjesto susreta s publikom je H. D. Hercega Stjepana Kosače u 20 sati.

Nakon dugo vremena ste u Mostaru. Što mostarska publika može očekivati od koncerta?

-Istina, prošlo je dosta vremena i vrlo me raduje predstojeći nastup u Mostaru. Publika na ovome koncertu, kao i svuda u regiji, može očekivati pjesme po našem izboru sa svih dosadašnjih albuma, stare i nove, dobru svirku, dobro raspoloženje i dobru atmosferu.

Postoji li neka pjesma s kojom najčešće otvarate koncert ?

-Ovisi o gradu i državi gdje nastupam. Ovisi također o mjestu održavanja koncerta. U posljednje vrijeme najčešće sam koncerte otvarala pjesmom „Ljubavi moja“, ali u principu to se mijenja. 

 Tko vam je glazbeni uzor?

-Ne mogu reći da imam samo jednog glazbenog uzora. U glazbenoj šarolikosti osamdesetih, kada sam odrastala, imala sam mnogo uzora: Shade, Sting, George Michael, Whitney Houston, Aretha Franklin, itd.

Kojim se kriterijima vodite kada izabirete pjesme?

-Isključivo osjećajem – ako me pjesma nako prve strofe i refrena dirne, ako je osjetim u stomaku i krene neka emocija dok je slušam, odmah znam da je to pjesma za mene. Obično je to instinktivno.

Koliko je hrabrosti potrebno za izvođenje jedna snažne, autobiografske pjesme?

-Ne razmišljam na takav način. Mislim da je jako važno biti iskren u svemu što radiš i da iza svega toga stoji kvaliteta. Ne razmišljam o snazi i koliko snage je potrebno. Ne postoji nijedna pjesma koja određuje mene u cijelosti, ali sve moje pjesme čine jedan mozaik moje ličnosti. Ne postoji nijedna u potpunosti autobiografska. 

U kojim pjesmama ste izrazili maksimalnu emociju?

-Vjerujem da je to u prvoj pjesmi koju sam snimila, „Kao so u moru“, zatim u pjesmi „Čuvam“, „Bivši dragi“, „Ljubavi moja“, a ima ih još. Trudim se uvijek da emocija bude maksimalna. Dosta naravno ovisi i o tome na koji način pojedina pjesma dopre do svakog slušatelja.

 Razlikuje li se Aleksandra s glazbene scene od Aleksandre u privatnom životu?

-Ne znam. Često me to pitaju, ali ja ne mogu sama sebe procijeniti. Teško je sebe procijeniti i reći – ja sam ovakva ili onakva. Bolje te procijenjuju ljudi koji su oko tebe. Moj je dojam da sam privatno dosta opuštenija u odnosu na scenu, ali svakako nema tu nekakve drastične razlike. Mislim doduše da u javnim nastupima imam taj neki gard, određenu vrstu zadrške, jer je u pitanju javnost. Privatno sam, vjerojatno ili barem tako samu sebe doživljavam, dosta opupštenija od one slike koju ostavljam u javnosti. Pretpostavljam.

Za nadolazeći koncert je u prodaji preostao još samo ograničen broj ulaznica, a mogu se kupiti na blagajni Kosače i u sustavu kupikartu.ba!

Uz svu raskoš i snagu Aleksandrinog vokala, publika će moći uživati i u muziciranju ponajboljih glazbenika koji čine njen bend. Kako je već više puta javno isticala koliko voli gostovati u Mostaru zbog posebnosti, topline i gostoprimstva hercegovačke publike, ne čudi da je Aleksandra za prvi grad u Bosni i Hercegovini u kojem pjeva nakon duge pauze koju je uzrokovala epidemija odabrala upravo Mostar. A već dan nakon Mostara, u petak, 27. svibnja Aleksandra će zapjevati u Sarajevu.

Uvijek vjerna svojem glazbenom izričaju i vrhunskoj glazbenoj produkciji, Aleksandra Radović s pravom uživa status istinske pop dive regionalne glazbene scene kojom suvereno vlada već preko 20 godina.

Svojim petim i aktualnim studijskim albumom pod nazivom 'Predvorje života' ponovno tematizira ljubav, svoju vječnu inspiraciju, a neke od pjesama poput velikog hita 'Gde ćeš ovu noć' je i sama napisala.

-Album 'Predvorje života' album je, koji je kao i svi moji prethodni albumi, ponajviše vezan za ljubav. Vjerujem da svi mi često preispitujemo sebe i pokušavamo shvatiti suštinu ljubavi i uopće odnosa u ljubavi, tako da i moje nove pjesme koje je publika jako zavoljela prenose razmišljanja na tu temu. Što su dobre i prave, a što loše i pogrešne stvari, gdje smo, možda, pogriješili, što smo ispravno napravili, za čim žalimo, a što nas usrećuje. Pjesme s aktualnog albuma su zapravo glasna preispitivanja u kojima svatko može pronaći djelić sebe i svoje ljubavne priče, pojasnila je Aleksandra Radović.

S. D.

Zabava


SARAJEVO

U Domu mladih u svibnju obilježavanje 50 godina Bijelog dugmeta

SARAJEVO - Jedna od najistaknutijih i najutjecajnijih rock grupa bivše Jugoslavije, Bijelo...

11 Tra 2024

ZAHTJEVAN REŽIM

Mlada glumica otkrila tajnu svoje fit linije

Sydney Sweeney nedavno je otkrila kako radi punom parom, ponekad i po 12 sati i to sedam dana u t...

08 Tra 2024

ERIGO DANCE STAR 2024

RASPLESANI MOSTAR Tisuću domaćih i stranih natjecatelja pokazalo svoje plesno umijeće u Mostaru

MOSTAR, (FENA) - Mostar je domaćin trećeg izdanja plesnog natjecanja "Erigo Dance Star 2024". koj...

06 Tra 2024