Dnevni.ba - PRELOADER

4. STOLAČKI CENER: Više nagrada i AIMS staze za napredak manifestacije

16 Tra 2024


4. STOLAČKI CENER: Više nagrada i AIMS staze za napredak manifestacije
Trčanje u fokusu

Stolac će po četvrti put zaredom 18. svibnja (sa startom u 18 sati) postati epicentar uzbuđenja za trkače iz Bosne i Hercegovine i šire regije jer će prepoznatljivi Stolački cener ponovno okupiti najbolje trkače u gradu.

Organizacijski odbor najavljuje iskorak u organizaciji, a jedna od glavnih novosti su AIMS certifikacije staza (odnosno staze će biti premjerene i uvrštene u kalendar Asocijacije međunarodnih maratona i uličnih utrka) za utrke na 5km i 10km, kao i proširene simbolične nagrade za rekreativce. Ulogu domaćina preuzima Udruga građana “Kreni naprijed”, a staza će prolaziti kroz najljepše dijelove grada. Glavni izazov je staza od 10 km, a održat će se i utrka na 5 km.

Također se organizira i dječja utrka u sklopu Stolačkog cenera za djecu od do 4 godine pa do 12 na dužinama od 50 do 600 metara.

 - Ova utrka je najveći, najmasovniji i najpozitivniji sportski događaj u našem gradu. Utrka za raju, obitelji, ali i one najžešće trkače. Utrka koja je postala inkubator za nove domaće trkače i one koji su zbog naše utrke promijenili životni stil. Oni su najbolji ambasadori trčanja, naše utrke i samog Stoca prevalivši čitavu BiH i regiju, rekao je član Organizacijskog odbora Arman Ajanić.

Stolački Cener ne nudi samo sportski izazov, već i priliku za istraživanje ljepota grada. Sudionici će prolaziti pored prirodnih bisera tijeka jedne od najčišćih rijeka u BiH – Bregave, ali i vodopada Provalije, mnogih religijskih objekata čiji datum gradnje datira nekoliko stoljeća unazad, ali i prelaskom preko čak četiri mosta na tako malom prostoru. Mnogi od ovih arhitektonskih i kulturno - povijesnih bisera su upravo pod UNESCO-vom zaštitom.Stolacki cener1

 - Trudimo se da ostanemo dobri domaćini za sve i da Stolac nastavi pričati pozitivnu priču. Hvala svima koji rade na ovoj priči, a osobno se posebno zahvaljujem mlađoj gardi, koja je već na visokoj radnoj temperaturi i vidim kako stvari drže pod kontrolom. Oko 1500 - 2000 ljudi taj vikend dođe u naš gradić, a ova priča se jedino iznosi srcem uz dosta angažmana, zaključio je Ajanić.

O načinu prijave više saznajte putem društvenih mreža Stolačkog cenera ili GB3 Timing platforme. Posljednji dan za prijave i uplate za Stolački cener je 3. svibnja. 

Nagradni fond

Nagradni fond (muška i ženska kategorija) iznosi (10km): 1. mjesto - 500 KM, 2. mjesto - 300 KM, 3. mjesto - 200 KM; (5km): 1. mjesto - 300 KM, 2. mjesto - 200 KM, 3. mjesto - 100 KM. Najbolji/ Stočanin/ka (10km): 100 KM; Najbolji/ Stočanin/ka (5km): 50 KM. Simbolične nagrade očekuju i one najbolje po dobnim kategorijama. R.Š.

SPORT


DŽUDO

JK Neretva učestvovala na Judo Festivalu u Ljubljani

Proteklog vikenda u Ljubljani je održan Dječji judo kata festival & Kata seminar za trenere, ...

28 Svi 2024

NOVE MEDALJE

Univerzitetski Karate klub „Student“ niže nove medalje!

25. i 26. svibnja u Cazinu je održano 19. Federalno prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore ...

28 Svi 2024

PROPUCAN AUTOMOBIL

HNS osudio napad na sportskog direktora Osijeka

'Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje incident koji se dogodio u Osijeku gdje je propucan ...

28 Svi 2024