Dnevni.ba - PRELOADER

U Stocu obilježeno oslobađanje grada

13 Lip 2021


U Stocu obilježeno oslobađanje grada

Svetom misom za poginule branitelje u stolačkoj župnoj crkvi sv. Ilije Proroka, svečanim mimohodom i polaganjem vijenaca ispred spomen obilježja poginulim braniteljima, u gradu na rijeci Bregavi, u sklopu manifestacije 'Lipanjske zore 1992.-2021.', obilježen je važan datum u novijoj povijesti - oslobađanje od agresorske JNA i paravojnih formacija.

Pozdravivši obitelji poginulih branitelja, tadašnje ratne zapovjednike kao i sadašnje dužnosnike na svim razinama vlasti te sve koji su nazočili obilježavanju oslobađanja Stoca, načelnik općine Stolac, Stjepan Bošković, osvrnuo se na zoru 13. lipnja kada je oslobođen Stolac.

Govoreći o značaju hrvatskog zajedništva, Bošković se osvrnuo na izbore iz 2016., 2017.i 2020 godine što je, kako je naglasio, pogotovo važno za Stolac. Istaknuo je važnost zajedništva koje je obilježilo i prve demokratske izbore u BiH, pa tako i samo oslobađanje Stoca. No, načelnik Bošković istaknuo je i važnost mira i suživota i sa ostala dva naroda u BiH u izgradnji zajedničke budućnosti.

Obilježavanju manifestacije 'Lipanjske zore 1992.-2021.' ove godine nazočili su brojni žitelji Stoca, kao i brojni posjetitelji. (V.S.H.)