Dnevni.ba - PRELOADER

ABBA slavi 50 godina od pobjede na Eurosongu: "Teško je shvatiti da je toliko prošlo"

06 Tra 2024


ABBA slavi 50 godina od pobjede na Eurosongu: "Teško je shvatiti da je toliko prošlo"
Godine prolaze

Švedska grupa ABBA, koju su 1972. osnovali Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad i Agnetha Fältskog, pobijedila je na Eurosongu u travnju 1974. godine s pjesmom Waterloo. Povodom 50. godišnjice pobjede na najpoznatijem glazbenom natjecanju grupa se oglasila na Instagramu. Objavili su fotografiju s Eurosonga i zahvalili se obožavateljima, piše index.hr.

"Malo je vrtoglavo pomisliti da su milijuni vas, koji su nas prvi put gledali u finalu Eurosonga 1974., prenijeli našu glazbu ne na jednu generaciju, nego na nekoliko njih. Dokaz za to vidimo svaki put kad netko od nas posjeti Abba Voyage u Londonu i upravo zbog toga možemo proslaviti 50. obljetnicu tog događaja znajući da naše pjesme još uvijek odjekuju diljem svijeta", napisali su u zajedničkoj objavi.

Zahvaljuju se fanovima

"Teško je shvatiti da je prošlo 50 godina otkako smo nas četvero čekali iza pozornice na presude svih žirija diljem Europe u Brightonu. A što su bili naši snovi tijekom tih napetih trenutaka i kaosa nakon pobjede? Četiri različita sna, bez sumnje, ali kakvi god da su bili, koliko god veličanstveni bili, stvarnost ih je nadmašila, to je sigurno", dodali su.

"Mnogi od vas bili su uz nas od početka i prate nas od tada, više od pola stoljeća. Glazba koju otkrijete i zavolite dok odrastate ostaje uz vas zauvijek. Dijelimo to iskustvo s vama i znati da je naša glazba postala konstanta u vašim životima je prekrasna stvar", kazali su.

Zahvalili su se svim obožavateljima diljem svijeta.

"Tijekom godina bili smo blagoslovljeni vašom ljubavi. Želimo reći hvala za ono što nam dajete. Ovo je sretan i istovremeno svečan trenutak i možemo se samo nadati da razumijete koliko smo duboko zahvalni za dugu, uspješnu karijeru i vašu nepokolebljivu odanost i podršku kroz godine. Hvala vam", zaključili su.

 

MUZIKA


KONCERT KLASIČNE GLAZBE

Koncert klasične glazbe u subotu, nastupaju studenti

U subotu, 1. juna, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Galeriji kraljice Katarine Kosača s...

15 h 44 min

HARIS DŽINOVIĆ

JA SAM KRIV ŠTO SAM DAVAO - Ne zanima me što me ismijavaju na društvenim mrežama

Izjave Harisa Džinovića nakon razvoda od supruge Meline poput: “Ja sam kriv samo što sam davao” i...

21 Svi 2024

SARAJEVO

Ebner: 'Regina' pripada Sarajevu

SARAJEVO, (FENA) - Pjevač kultne sarajevske grupe "Regina" Davor Ebner registrirao je ime Regina ...

19 Svi 2024