Dnevni.ba - PRELOADER

AKCIJA PARAVAN: Uhićenja u Mostaru, Međugorju i Konjicu

05 Tra 2024


AKCIJA PARAVAN: Uhićenja u Mostaru, Međugorju i Konjicu
Akcija SIPA-e

SARAJEVO, (FENA) - Postupajući pod nadzorom tužiteljice iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA-e, su na području Hercegovine lišili slobode trojicu osumnjičenih, te pretresle objekte i vozila na pet lokacija u Međugorju, Mostaru i Konjicu.
Jedan od osumnjičenih nekadašnji je visokopozicionirani vojni dužnosnik. Istraga se odnosi na osumnjičene za organizirani kriminal povezan sa krijumčarenjem većih količina opojne droge “kokain” iz inozemstva na područje Bosne i Hercegovine, kao i krijumčarenje i prodaju automatskog oružja i drugog naoružanja i streljiva, namijenjenog za distrubuciju na ilegalnom tržištu u BiH.

Prilikom realizacije akcije, zaplijenjena je količina od oko jednog kilograma opojne droge “kokain”, kao i oružje, streljivo i eksplozivna sredstva, čija nabavka, držanje i promet, građanima i fizičkim osobama, nikako nije dozvoljena, te određena količina novca i dokaznog materijala koji će biti korišten u postupku.

Trojica osumnjičenih bit će predata Tužiteljstvu BiH u zakonskom periodu, nakon čega će postupajuća tužiteljica ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u skladu sa zakonom, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH.

BIH


GENERALNA SKUPŠTINA UN-A

Ovo je spisak zemalja koje su glasale protiv Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Na današnjem zasjednju na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) usvojena je Rezolucija o g...

23 Svi 2024

GENERALNA SKUPŠTINA UN-A

Generalna skupština UN-a usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

U četvrtak, 23. maja, historijski dan kada je Generalna skupština Ujedinjenih naroda donijela his...

23 Svi 2024

BIVŠI PREDSJEDNIK HRVATSKE

Mesić: Tko podržava Čovića, ujedno podržava predsjednika RS-a, to je ista politika

Iznoseći za Klix.ba svoje viđenje politike Andrej Plenković intenzivno vodi posljednjih osam godi...

23 Svi 2024