Dnevni.ba - PRELOADER

Albanka skrivila prometnu, poginuli brat i sestra. Puštena je iz bolnice i uhićena

11 Tra 2024


Albanka skrivila prometnu, poginuli brat i sestra. Puštena je iz bolnice i uhićena
Uhićenje

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću u kojoj su, na području Ratca, smrtno stradali brat i sestra, puštena je jutros iz bolnice te je uhićena, javlja Dubrovački dnevnik.

Strana državljanka je zadobila lakše tjelesne ozljede, ozljede trbušne stijenke, zbog čega je bila zadržana u bolnici. Potom je uhićena zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom, a u međuvremenu je bila pod policijskim nadzorom.

Poginuli brat i sestra
Teška prometna nesreća dogodila se sinoć oko 20:30 na državnoj cesti D-8 na predjelu Ratac kod Slanog. Dvije mlade osobe, brat i sestra, poginule su, a 29-godišnja državljanka Albanije lakše je ozlijeđena i prevezena u dubrovačku opću bolnicu.

Od 10. do 13. travnja u općini Gradac proglašeni su dani žalosti. Zastave su spuštene na pola koplja, a tijekom dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obilježjima.

"Proglasili smo te dane žalosti, međutim, to je simbolično, da pokažemo obitelji da smo uz njih, ali velika praznina, velika tuga. Tu su riječi suvišne", kazao je jučer za HRT načelnik općine Gradac Matko Burić.

Nesreću skrivila 29-godišnja vozačica
Do prometne nesreće je došlo kada je vozačica osobnog vozila slovačkih registarskih oznaka započela nepropisno pretjecati vozilo ispred sebe, zbog čega je došlo do frontalnog sudara s osobnim vozilom makarskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin.

Uslijed sudara na mjestu događaja smrtno su nastradali 21-godišnji vozač i putnica iz njegovog vozila, 19-godišnja hrvatska državljanka, dok je vozačica koja je izazvala prometnu nesreću, 29-godišnja državljanka Albanije, zadobila lakše tjelesne ozljede, priopćila je PU Dubrovačko-neretvanska.

"Izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom"

Andrijana Biskup, glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske, jučer je najavila da će 29-godišnja vozačica biti uhićena nakon puštanja s liječenja.

"Ona je zadobila lakše tjelesne ozljede, pod policijskim je nadzorom i kada bude puštena s liječenja, ona će biti uhićena zbog počinjenog kaznenog djela i izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom", rekla je Biskup.

"Sinoć primljena pacijentica, rođena 1995. godine, strana državljanka je trenutno hemodinamski, kardiorespiratorno stabilna. Ima ozljedu kontuzije trbušne stijenke i trenutno je na opservaciji. Najvjerojatnije, ako ne dođe do pogoršanja kliničke slike i lokalnog nalaza, da će sutra biti otpuštena", rekao je jučer Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik, prenosi index.hr.

Vijesti iz svijeta


RAMZAN KADIROV

Čečenski lider Kadirov: Sanjam da nakon rata Zelenski završi u mom podrumu u Čečeniji

Čečenski lider Ramzan Kadirov rekao je kako bi volio da predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski n...

3 h 15 min

SPLIT

U Splitu udario ženu šakom u glavu jer mu je ušla u traku bez žmigavca

DANAS oko 13 sati je na Sućidru, točnije u Velebitskoj ulici u Splitu, došlo do narušavanja javno...

3 h 38 min

ANDREJ PLENKOVIĆ

Plenković o prijetnji Nacionalu: Osuđujem sve prijetnje novinarima

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković posjetio je Postaju granične policije Cetingrad, a tom prig...

4 h 2 min