Dnevni.ba - PRELOADER

Ambicije u odnosu na Rusiju i Katar veće

11 Lip 2024


Ambicije u odnosu na Rusiju i Katar veće
Vatreni u Njemačkoj

U jako dobrom raspoloženju, nakon 2:1 kontra Portugala, stigli su Vatreni u Njemačku, gdje će se od subote pa do kraja njihove kampanje opet očekivati velike stvari. Zlatko Dalić od toga ne bježi. 

- Bila je to dobra pripremna utakmica, makar je samo prijateljska. Rezultat je uvijek važan, ali važnije je što smo bili dobri, igrali kako smo tražili, igrači su zahtjeve proveli u velikoj mjeri. To je dobar putokaz za dalje, dobili smo samopouzdanje, no pred nama je šest dana pripreme za Španjolsku. Želimo li dobar rezultat, morat ćemo pružiti još više nego protiv Portugala, jednog od favorita na EP-u. Sretni smo, no nema euforije. 
Riječi šefa Hrvata nakon generalke, a uoči subotnje Euro-premijere – u Berlinu od 18 sati. Prvi trening u hrvatskoj bazi u Neuruppinu je otkazao, zbog umora protiv Portugala, ali jasnoi je da time tenzija uoči subote nije opala. 

- Svaka će utakmica na Euru biti drugačija. Protiv Španjolske moramo igrati kao protiv Portugala, samo još bolje. Računam na sve igrače, znamo situaciju, a iskazali su se i svi koji su ušli s klupe. Perišić je izdržao 35 minuta u muškoj borbi, uz nekoliko čvrstih duela, i nećemo puno lutati. Ovih pet dana ćemo još raditi na taktici, čvrstom bloku, da se ne raspadnemo niti u jednoj situaciji, te da dobro izlazimo prema naprijed, bez preskakanja igre. Radit ćemo i na napadačkim prekidima, i na kraju ćemo vidjeti hoće li biti promjena u sastavu, ocijenio je Dalić koji je opet, po tko zna koji put, i u Njemačkoj morao odgovoriti na pitanje o ambicijama...

- Na europskim smotrama nije nam išlo dobro kao na svjetskima, i moja je ambicija proći skupinu pa ćemo ići korak po korak. Mnoge reprezentacije imaju kvalitetu da mogu računati na zlatnu medalju. Tržišno smo tek 12., stoga nema pritiska, ali ići ćemo strpljivo, mirno, pa što bude. Vjerujem u ovu reprezentaciju, imamo spoj mladih i starijih i zato sam optimist. Vjerujemo u ovo što radimo.
Pa ipak, donekle je, više nego u dosadašnjem periodu, odstupio od opreza... Razlog? Ambicije koje su u startu ipak veće nego je to bio slučaj u Rusiji i Kataru, gdje su osvojeni srebro i bronca. 

- Dobili smo mlađe igrače koji sada imaju dvije godine igranja više, prije svega Šutala i Gvardiola, ali nema velike razlike. Možda ćemo malo promijeniti način igre, ali držimo se istog stila, uvijek nastojimo nešto posložiti i bude dobro. Kombiniramo različite tipove igrača, a dečki uvijek odgovore na pravi način. U Katar smo vodili 18 novih igrača, nisu bila velika očekivanja, ali ponovili smo Rusiju. Ovoga su puta velike ambicije, veliki planovi i želje, te moramo raditi kako bismo ostali kakvi jesmo i iskoristimo svoje kapacitete. Nadam se da će put biti jednak. S. N. 

 

SPORT


KVALIFIKACIJE ZA PRVU LIGU FBIH

ROZIĆ: Postavit ćemo se drukčije, moramo ići po gol

Uvodne dvije utakmice kvalifikacija za Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine su ostavile otvor...

6 h 46 min

HRVATSKA

Jedan čovjek u fokusu, s pravom!

Kakav je bio Luka? Najčešće je to pitanje nakon svake utakmice Hrvatske, a tako će biti i ...

8 h 16 min

NJEMAČKA - ŠKOTSKA, 21 SAT

Nagelsmannov Elf pod pritiskom od prvog sučevog zvižduka

Nijemci su na zadnja tri velika turnira dva puta ispali već u skupini pa je jasno da će to biti n...

8 h 22 min