Dnevni.ba - PRELOADER

Baby Lasagna: Nemam zakazan nastup u BiH, ali bih volio da imam

27 Svi 2024


Baby Lasagna: Nemam zakazan nastup u BiH, ali bih volio da imam
Baby Lasagna

Baby Lasagna održao je svoj prvi veliki koncert nakon Eurosonga na Sea Star festivalu u njegovom rodnom Umagu. U umaškoj laguni Stella Maris bilo je oko 19 hiljada ljudi, a Lasagna ih je sve bacio u delirijum čim su krenuli prvi taktovi njegovog eurovizijskog hita "Rim Tim Tagi Dim". Publika je pjevala s njim uglas i sinhronizovano plesala popularni ples, a čulo se i skandiranje: "Marko, Marko!"

Mnogi posjetioci došli su obučeni u heklanu odjeću, te pjevali i ostale numere Baby Lasagne, pišu nezavisne.

Lasagna, odnosno Marko Purišić nastupio je nakon slovenske pjevačice Senidah, a izveo je i svoje dosad poznate pjesme "IG Boi" i "Don‘t hate yourself, but don‘t love yourself too much" te je premijerno predstavio i svoje nove pjesme.

Obzirom da se veče prije održao koncert Markovog omiljenog benda Rammstein on je u izjavi za Nezavisne istakao da nažalost zbog koncerta u Umagu nije mogao da ide na koncert. 

"Rammstein je potpuni vladar live koncerata, nažalost nisam bio ali sam pogledao sve videe i pročitao sve naslove nakon koncerta”, ispričao je Marko. 

Na press konferenciji prije nastupa na Sea Staru Baby Lasagna je govorio i o tome kako bi volio da se okuša na još nekoj sceni pored Hrvatske te kako još uvijek nema zakazan nastup u Bosni i Hercegovini ali bi volio da se to dogodi. 

"Jedva čekam da ljudi čuju i drugu stranu Baby Lasagne, jer se pjesme dosta razlikuju od "Rim Tim Tagi Dim", rekao je Marko, i najavio nove koncerte. Osim po Hrvatskoj nastupiće i u Poljskoj i Sloveniji, a otkrio je i veliku želju. 

"Želja mi je nastupiti u pulskoj Areni, a mogu vam najaviti i da će se to ostvariti”, tajanstveno je kazao Baby Lasagna.

MUZIKA


MOSTAR

Večer vrhunskog jazza u MC Pavarotti Mostar: Modular Srđana Ivanovića

Na scenu MC Pavarotti u Mostaru, u četvrtak, 20. lipnja u 21.00 sat stiže jedinstvena vizija mode...

7 h 2 min

KRALJEVSKI FESTIVALU U JAJCU

Na vodopadu Plive nastupaju 22.6. Crvena Jabuka, a 23.6. Tomislav Bralić i klapa Intrade

Regionalne muzičke zvijezde stižu u Jajce na Kraljevski festival zabave gdje će u subotu, 22.6. n...

9 h 58 min

SVIMA KOJI SU PALI NA DNO PORUČUJEM DA NISU SAMI!

Mislav Ramljak objavio novu autorsku pjesmu „Ti si tu“

Piše: Antonela Marinović Musa  mostar@dnevni-list.ba   Nedugo nakon št...

12 Lip 2024