Dnevni.ba - PRELOADER

Bila je seks simbol 80-ih i san muškaraca

14 Tra 2024


Bila je seks simbol 80-ih i san muškaraca
Samantha Fox

Britanska pjevačica i model Samantha Fox svoju uspješnu karijeru započela je kad joj je bilo samo 16 godina, a 15. travnja proslavit će 58. rođendan.

Tijekom 80-ih godina prošlog stoljeća bila je najfotografiranija osoba u rodnoj Velikoj Britaniji, a zbog svojih zavidnih proporcija 98-59-84 smatrana je seks simbolom. To joj je donijelo i snimanja za provokativne editorijale za Playboy.

Iako je bila najpopularniji britanski model, odlučila je promijeniti karijeru i prije nego što je napunila 20. Postala je pop zvijezda, a njezin debitantski singl ‘Touch Me (I Want Your Body)‘ zasjeo je na prvo mjesto u 17 zemalja. Imala je još uspješnih hitova, poput ‘Naughty Girls (Need Love Too)‘ te ‘I Wanna Have Some Fun‘.

Poslovni uspjesi počeli su se nizati - uloge u filmovima, reality showovi, voditeljski angažmani..., no unatoč tome, s druge je strane doživljavala životne ‘padove‘. Njezin otac Patrick, koji joj je bio menadžer do 1991., potkradao ju je i oštetio za najmanje milijun funti. Samantha a je tužila, ali uspjela je vratiti tek 363 tisuće funti. Prije njegove smrti 2000., s ocem nije razgovarala gotovo 10 godina.

Samantxa fox 2

Osim oca, život su joj u noćnu moru pretvarali i opsjednuti obožavatelji. Zbog njih je od svoje 18. godine morala plaćati tjelohranitelje. Jedan obožavatelj iz Francuske pokušao se čak ubiti ispred njezina stana.

"Bilo je suludih i histeričnih trenutaka - ljudi su mi se silom htjeli približiti, dodirnuti kosu... Razbijali su prozore i riskirali vlastite živote, morala sam bježati u helikopteru s krovova zgrada", rekla je svojedobno Fox.

U dokumentarcu ‘Page 3: The Naked Truth‘ progovorila je i iznijela optužbe da ju je pokojna zvijezda David Cassidy seksualno zlostavljao tijekom snimanja njegova singla ‘Romance‘.

Prisjetila se i kako ju je napao u toaletu jednog restorana nakon snimanja, a njoj je tada bilo 19 godina.

"Kad god bi se pritisnuo uz mene, jasno sam mogla osjetiti njegovu erekciju. Činilo se da David namjerno otežava snimanje, koje je trajao cijelu vječnost, baš zbog toga. Bilo je to izuzetno mučno", ispričala je svojedobno.

Samanta fox i macka

Nakon snimanja, Cassidy je pozvao Fox i njezina oca na večeru.

"Otišli smo na večeru s mojim ocem i ljudima iz diskografske kuće. U jednom trenutku tijekom večere otišla sam u toalet, a on me je pratio. Kada je ušao u toalet, nabio me u zid te pokušao zabiti jezik u moja usta. Pobjegla sam i vratila se ravno do stola k ocu. No, nisam mu ništa rekla, bila sam preplašena", prisjetila se Fox te večeri.

Iako su muškarci diljem svijeta uzdisali za njom, ona im je priuštila ‘hladan tuš‘. Javno je, naime, priznala da je zapravo privlače žene. Bila je u vezi sa svojom menadžericom Myrom Stratton sve do 2015. kada je ona, nažalost, preminula od raka.

Nakon toga, ponovno je pronašla ljubav i to u zagrljaju Linde Olsen, za koju se 2022. i udala nakon dugogodišnje veze, piše jutarnji.hr.

 

LJUBAV&SEKS


PREKID

3 lekcije koje naučite nakon loše ljubavne veze

Prekidi, budimo iskreni, nikada nisu jednostavni. Čak ni kada se vi nalazite na toj strani koja ...

28 Svi 2024

LJUBAVNI PAR

Evo na šta muškarci i žene najviše padaju

Privlačnost vam možda izgleda kao jednostavan pojam i logična stvar kada vam se neko dopada, ali ...

27 Svi 2024

POP ZVIJEZDA

Kraj romanse: Madonna više ne ljubi 35 godina mlađeg sportaša

Kako su počeli šuškati svjetski mediji među kojima je i Page Six, čini se da je Mad...

26 Svi 2024