Dnevni.ba - PRELOADER

Buhač s voditeljem Misije OESS-a u BiH Aggelerom

02 Tra 2024


Buhač s voditeljem Misije OESS-a u BiH Aggelerom
Mostar

Premijerka Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Marija Buhač susrela se u Mostaru s voditeljem Misije OESS-a u BiH, veleposlanikom Brianom Aggelerom, i s voditeljem Ureda OESS-a u Mostaru Ioannisom Piliourisom, s kojima je razgovara o potpori koju Misija OESS-a pruža županijama u FBiH u provedbi procesa kurikularne reforme i provedbi Akcijskog plana za rješavanje problema Roma, a govora je bilo i o osnivanju županijskog Ureda za borbu protiv korupcije. 

Usuglašeno je da je kurikularna reforma jedan od najvažnijih procesa u obrazovnom sustavu te će i Vlada HNŽ-a u predstojećem razdoblju razmotriti načine početka njezine provedbe, za što Misija OESS-a nudi snažnu potporu. Govoreći o Lokalnomu akcijskom planu za rješavanje problema romske populacije, izrađenim u suradnji s Misijom OESS-a i predstavnicima lokalnih zajednica u kojima žive Romi, istaknuto je da je HNŽ prva županija u FBiH koja je na cjelovit način i kroz jedan dokument pristupila rješavanju svih pitanja vezanih za Rome. 

Pohvaljeno je opredjeljenje Vlade HNŽ-a za žurno ustrojavanje Ureda za borbu protiv korupcije, što je sukladno Vladinim smjernicama, jednako kao i Programu rada Vlade za tekuću godinu. Čelni ljudi Misije OESS-a i po tomu su se pitanju stavili na raspolaganje u smislu savjetodavne i tehničke potpore koju su u mogućnosti pružiti.

Hercegovina


POLITIKA I BIZNIS

Otvoren Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2024.

MOSTAR  – Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković svečano je u utorak ot...

3 h 13 min

KULTURA

Ovogodišnji Šimićevi susreti od 22. do 26. travnja

MOSTAR, (FENA) - Ovogodišnje izdanje Šimićevih susreta održat će se od 22. do 26. t...

7 h 12 min

SOLARNA POSTROJENJA

Okupljanje u Mostaru: Tražimo poštivanje zakona i zakonit Prostorni plan

MOSTAR – Neformalna grupa građana ''Zaustavimo nezakonite izmjene Prostornog plana u Mostar...

15 Tra 2024