Dnevni.ba - PRELOADER

Čović imenovan ravnateljem Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a

18 Tra 2024


Čović imenovan ravnateljem Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a
Odluka Vlade HNŽ

MOSTAR - Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) je na sjednici u četvrtak usvojila Prijedlog Programa rada Vlade za 2024. kojim su utvrđeni prioritetni ciljevi u tekućoj godini, prenosi Fena.

Također, jednoglasno je za ravnatelja Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a imenovan Andrej Čović, a Vlada je usvojila i Zaključak koji se odnosi na utvrđivanje visine toploga obroka za sve korisnike Proračuna, priopćeno je iz županijske vlade. 

Danas je usvojen i Program utroška novčanih sredstava za Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a utvrđenih županijskim Proračunom za 2024. godinu s pozicije ''Namjenska sredstva vodnih naknada'' u ukupnomu iznosu od 8.892.961,25 KM.

Dodatno, Vlada je Ministarstvu prometa i veza HNŽ-a odobrila način implementacije novčanih sredstava osiguranih u Planu i programu Uprave za ceste za 2024. godinu kojim je predviđena uplata 2.705.000,00 KM za izgradnju, obnovu i sanaciju cesta jedinicama lokalne samouprave na prostoru HNŽ-a.

Na sjednici je usvojena i Odluka o utvrđivanju novčane naknade osobama ometanim u psihofizičkomu razvoju i s umanjenim psihofizičkim sposobnostima, a osposobljenima za rad za vrijeme čekanja na zaposlenje. Za tu su nakanu osigurana dodatna proračunska sredstva te je dosadašnji mjesečni iznos uvećan sa 100 na 200 KM, a tu će pomoć koristi ukupno 200 osoba s područja Županije.

Na prijedlog Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa, usvojeno je Izvješće o radu Inspektorata toga ministarstva za prošlu godinu.

Također, na prijedlog Ministarstva gospodarstva, usvojeni su Informacija o realiziranju elektroenergentske bilance za 2023. i Plan proizvodnje i potrošnje električne energije za 2024. godinu na području HNŽ-a. Usvojeni su i Informacija o realiziranju prometa naftnih derivata za 2023. te Plan njihova prometa za tekuću godinu.

Iz istoga resora usvojeno je i niz odluka o dodjeli koncesija o obavljanju elektroprivredne djelatnosti proizvodnje i distribucije električne energije izgradnjom elektroenergetskih objekata fotonaponskih elektrana u Mostaru, Stocu, Jablanici i Čitluku, te dane suglasnosti na prijedloge ugovora o koncesijama za eksploatiranje tehničko-građevinskoga odnosno arhitektonsko-građevinskoga kamena u Mostaru i Jablanici.

Uz navedeno, na sjednici je usvojeno više odluka o utrošku novčanih sredstava na prijedlog Uprave za prognanike i izbjeglice HNŽ-a u iznosu od 570.000,00 KM. Na prijedlog Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, prihvaćen je Program utroška za financiranje projekata osuvremenjivanja sustava zemljišne administracije u Županiji.

Na prijedlog Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a, uz niz usvojenih odluka, usvojen je i Plan zaštite od požara HNŽ-a, kao i Plan korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu i spašavanje u 2024. godini. Jednoglasno je prihvaćeno i Izvješće o radu županijskoga Povjerenstva za procjenu šteta koje nastanu na materijalnim i drugim dobrima izazvanih djelovanjem prirodnih i drugih nepogoda u 2023. godini.

Vlada je prihvatila Izvješće o radu i Financijsko izvješće Ustanove Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba Stolac za prošlogodišnje razdoblje, kao i Plan rada te ustanove za 2024. godinu, navodi se u priopćenju.

BIH


ZEMLJOTRES

Zemljotres pogodio BiH

Naime, navedeno je da je zemljotres zabilježen 14 kilometara od Žepča magnitude 3,9 po Rihteru. ...

31 min

GLAVNI ODBOR SDA

Izetbegović: Svjedočit ćemo dramatičnim ali pozitivnim promjenama u BiH i na Balkanu

ZENICA, (FENA) - Svečana sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) održana je dana...

2 h 2 min

“OD SJAJA DO OČAJA”.

POTPUNA KATASTROFA: U RS za pola godine podneseno više od 100 krivičnih prijava zbog klevete

BANJALUKA, (FENA) – Više od 100 krivičnih prijava podneseno je protiv građana, aktiv...

2 h 53 min