Dnevni.ba - PRELOADER

'Dan D' za Karoglana

03 Tra 2024


'Dan D' za Karoglana
Rabuzinovo sunce

Nakon prvenstvenog poraza na Poljudu, Hajduk će večeras (19 sati) u polufinalnom Kup meču s Dinamom ipak pokušati popraviti dojam – koji je trenutno loš, kakve bi bile šanse da Mislav Karoglan zadrži posao u slučaju novog poraza. 

U prvom mandatu nije imao poraza na klupi Splićana. Dovoljno dobar učinak da Zmijavčanin/Imoćanin Mislav Karoglan, u BiH poznatiji kao bivši napadač Širokog i Zrinjskog s kojim je bio prvak, dobije potrošni nadimak 'Mr 100 posto'. Nadimak koji se u međuvremenu istopio, postotak je opao, a posebno je to osjetno bilo nakon ovog zadnjeg, domaćeg poraza od Dinama (0:1)… poraza koji se Hajduku 'nije smio dogoditi'. 

Pa ipak, dogodio se. Hajduk je praktički ispao iz utrke za naslov, a mnogi su 'Mistera' prozvali kao glavnog krivca, ili jednog od važnijih. Počele su pljuštati ankete 'treba li Mislav Karoglan dobiti otkaz ili ne', ankete koje nakon današnjeg Kup derbija (19 sati) možda postanu i nepotrebne… ukoliko Hajduk opet ne ostvari željeni rezultat… ukoliko ne izbori finale Kupa, ukoliko ne nastavi lov na deveto klupsko Rabuzinovo sunce. U tom slučaju, Karoglan teško da bi zadržao posao, a to mu neće lako poći za rukom. 

Prvi razlog, nekompletna je momčad. 

- Melnjak i Žaper su out, Uremović i Livaja upitni. Kostur momčadi je cijelo vrijeme out i to se vidi. To je kao Dinamu Petković ili Rijeci Selahi. Uremović je za mene ponajbolji u ligi, isto i Melnjak. Livaja i Kalinić su bili planirani da igraju zajedno pa nisu uspjeli. To je peh. I ovu utakmicu ćemo biti bez dobrog dijela nositelja igre. Za stopere, vidjet ćemo što je raspoloživo, raportirao je Karoglan uoči Dinama pa se dotaknuo teme da Hajduk u zadnje vrijeme derbije ne igra najbolje. 

- Dovoljan je uzorak, utakmice s Rijekom i Dinamom su mogle otići i u drugom smjeru. U prvom mandatu derbiji su mi bili najbolji. Stvari su se sada malo promijenile. Nemam odgovore na sva pitanja, ali u zadnja dva derbija moglo je to završiti i drugačije.

Hoće li ovog puta završiti drukčije, hoće li Karoglan Dinamo prvi puta dobiti iz petog pokušaja – bit će i do Dinama. Koji se u prošlom derbiju također nije proslavio, ali imao je Brunu Petkovića, što se pokazalo ključnim. S. N. 

Kup Hrvatske 
Lokomotiva - Rijeka 16.00
Hajduk – Dinamo 19.00

 

 

SPORT


REPREZENTACIJA

Savo bivši, Sergej budući?

Nakon što su reprezentaciju prošle godine vodila tri različita izbornika, već sada,...

1 h 56 min

IZMEĐU VELEŽA I SLOGE

Struka pred izazovom polusezone

Repovi Mostarskog derbija vući će se još neko vrijeme pa nema potrebe ni naglašavat...

6 h 37 min

TRČANJE U FOKUSU

4. STOLAČKI CENER: Više nagrada i AIMS staze za napredak manifestacije

Stolac će po četvrti put zaredom 18. svibnja (sa startom u 18 sati) postati epicentar uzbuđenja z...

7 h 21 min