Dnevni.ba - PRELOADER

DETALJI ŽELJEZNIČKE NESREĆE Velika materijalna šteta, trebat će dani da se popravi pruga između Ploča i Mostara, šećer se rasuo po naselju

10 Ožu 2024


DETALJI ŽELJEZNIČKE NESREĆE Velika materijalna šteta, trebat će dani da se popravi pruga između Ploča i Mostara, šećer se rasuo po naselju

Policijskoj upravi (PU) Mostar je oko 3:20 sati prijavljena prometna nesreća u kojoj je sudjelovao teretni vlak koji se kretao iz smjera Čapljine prema Mostaru i dalje prema Sarajevu, potvrđeno je iz MUP-a Hercegovačko- neretvanske županije (HNŽ) za Hercegovina.info.

 

Kako je taj portal već objavio, pet vagona teretnog vlaka iskočilo je iz tračnica i prevrnulo se u mostarskom naselju Opine. U ovom slučaju nije bilo ozlijeđenih osoba, a nastala je velika materijalna šteta. Teret iz jednog od vagona probio je zaštitnu ogradu jedne autopraonice koja se nalazi uz prugu.

 

Inače, vlak Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine (ŽFBiH) je prevozio šećer za industrijske potrebe. 

 

 

 

Kako je Hercegovina.info saznala na mjestu ove nesreće, jedan od vagona je iskočio iz tračnica nekih 500 do 1000 metara prije, a dokaz tomu su uništeni pragovi na pruzi.

 

Dolaskom do krivine i nagiba, vagon koji je iskočio gubi ravnotežu i prevrće se, a potom povlači još četiri vagona. Kod većine izvrnutih vagona oštećeno je podvozje, a također oštećen je i dio pruge, odnosno tračnica na tom potezu (teretna stanica na Bišću polju - Opine), te će normaliziranje željezničkog prometa između Čapljine i Mostara (odnosno između Hrvatske (Ploče) i Bosne i Hercegovine) potrajati i nekoliko dana dok se sve sanira.

 

Očevid su, po naredbi dežurne tužiteljice, uradili službenici PU Mostar, a službenici iste uprave osiguravaju mjesto događaja do kompletnog završetka očevidnih radnji. Osim policije, očevid rade i vještaci prometne struke zaduženi za željeznički promet, predstavnici ŽFBiH, te Tužiteljstva, piše Hercegovina.info.

DNEVNI


U novom broju donosimo

Novi broj

23 Svi 2024

U novom broju donosimo

Novi broj

22 Svi 2024

U novom broju donosimo

Novi broj

21 Svi 2024