Dnevni.ba - PRELOADER

Eko odlikaši u OŠ Čerin

29 Tra 2024


Eko odlikaši u OŠ Čerin
Pozitivna priča

U Osnovnoj školi Čerin provodi se projekt “Misli o prirodi!” pod potkroviteljstvom CPCD-a (Centar za promociju civilnog društva) i Vlade Švedske. S toga su djelatnici i Eko koordinatorica Marija Prusina provodili niz aktivnosti o očuvanju i vrijednosti ekologije. Tijekom projekta provođene su edukacije djece, sadnja drveća, čišćenje okoliša, izrada edukativnih materijala,   plakata o štednji vode i energije, obilježavanje važnih eko datuma, te   edukacija učenja o reciklaži. U sklopu projekta sudjelovali su u konkursu pod nazivom “Živi ekološki, priroda moli” kojeg vodi Udruženje EduEkos iz Sarajeva, Osnovna škola Čerin osvojila je treće mjesto u kategoriji “Reciklaža nije blamaža”. 

2 (2)

3 (1)

4

6

7

Također ove hvale vrijedan projekt podržali su kako lokalne zajednice, tako Udruga EAEU “Naš Čerin”, Općina Čitluk, Broćanac d.o.o. Čitluk, Foto Video Studio Đani te tako doprinjeli da ovaj projekt ima nastavak u budućnosti. Treba raditi na edukaciji djece i odraslih da što više paze na naš okoliš koji mora služiti za buduće generacije. Osim toga u blizini škole stavljene su “pametne solarne klupe”. Također u tijeku je i opremanje kantama za otpatke u blizini škole.  

8

9

10

Na kraju projekta OŠ Čerin će od gore navedenih nositelja projekta dobiti hvale vrijednu donaciju, zamjenu svih dotrajalih starih lustera, eko česme i vodokotliće koji reguliraju potrošnju vode, te edukativne materijale uz projektor, laptop i projekcijsko platno za učenje o daljnjim vrijednostima očuvanja ekologije. 

Također u ove svrhe snimljen je i edukativni video spot o štednji i očuvanju energije u OŠ Čerin. 

Hercegovina


MOSTAR

Preminuo mostarski aktivist i novinar Husein Oručević

U 56. godini preminuo je mostarski aktivist i novinar Husein Oručević. Vijest o njegovoj smrti o...

6 h 37 min

MOSTAR

U petak se otvara 'Mostarsko ljeto', prvi na programu koncert 'Sevdah uz saz'

MOSTAR - Svečano otvaranje Međunarodne kulturne manifestacije "Mostarsko ljeto 2024" bit će upril...

7 h 37 min

CRVENI KRIŽ LJUBUŠKI

Ljubušaci u 2023. darovali 317 doza krvi

Crveni križ Ljubuški već desetljećima provodi brojne aktivnosti i programe socijalnog kara...

12 h 35 min