Dnevni.ba - PRELOADER

Emir Kusturica snima novi film u Rusiji

12 Tra 2024


Emir Kusturica snima novi film u Rusiji
Tvrdi da nije od Putina tražio novac

Emir Kusturica je najavio retrospektivu svojih filmova u beogradskoj MTS dvorani, otkrivši pritom detalje o svom novom filmu Inženjer lakih šetnji, koji će snimati u Rusiji.

Redatelj je rekao kako na scenariju za spomenuti film radi već pet godina, a razlog za to je što je "strašno teško transformirati ideju Dostojevskog u vrijeme u kojem živimo", piše Politika. "U filmu koji se zove Inženjer lakih šetnji priča je o dobrom čovjeku čiji ga sudbinski put odvede do žene, čija sudbina je također teška, jer postaje prostitutka kako bi platila očeve dugove i bratovo liječenje", rekao je.

Kusturica je dodao da je razrješenje tog zapleta u peterostrukom ubojstvu koje obavi upravo inženjer, no on to ne uradi iz predumišljaja, te se također susretne s policajcem koji mu nabavi dvostruki identitet kako bi mogao u Sibiru nastaviti život s tom ženom. "Pošto ima duple dokumente, njegov dvojnik dobiva poziv i film završava tako što odlazi u rat u Ukrajinu, ni kriv ni dužan", rekao je redatelj.

Očekuje da će čitav film biti snimljen u Rusiji te da će on predstavljati njegov pogled koji je "duboko zapečaćen u srpsku filmsku, književnu i slikarsku tradiciju". Ranije ovog mjeseca, Kusturica se susreo s Vladimirom Putinom u Moskvi, gdje mu je govorio o tri filma na kojima planira raditi, među kojima je i Inženjer lakih šetnji, zatraživši njegovu podršku.

Kusturica je sada u razgovoru s novinarima rekao da Vladimir Putin nije njegov mecena i da on "nije čovjek koji vadi novac iz džepa". Dodao je da nije išao u Rusiju kako bi od ruskog predsjednika tražio novac, već da mu kaže da želi biti "dio novog svijeta koji se javlja u Euroaziji", prenosi index.hr.

FILM


DANIEL CRAIG

Daniel Craig će se u ulozi poznatog detektiva ponovno pojaviti 2025., otkrio redatelj

Poznato je kako će se zvati drugi nastavak popularnog detektivskog filma Knives Out (Nož u leđa),...

28 Svi 2024

JOHNNY WACTOR

Poznati američki glumac ubijen u pljački

Glumac Johnny Wactor, poznat po ulozi u popularnoj američkoj sapunici "General Hospital" ubijen j...

27 Svi 2024

CLINT EASTWOOD

Clint Eastwood vjeruje da je jedan njegov film krivo shvaćen: “To je ljubavna priča”

Kinematografska ljubavna priča ne mora nužno biti romansa, a najbolji dokaz tomu je Clint Eastwoo...

27 Svi 2024