Dnevni.ba - PRELOADER

Hadžiabdić: CIK-u BiH doznačeno više od sedam milijuna KM za provođenje izbora

03 Tra 2024


Hadžiabdić: CIK-u BiH doznačeno više od sedam milijuna KM za provođenje izbora
Tražit će dodatna sredstva

SARAJEVO, (FENA) - Predsjednica Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine Irena Hadžiabdić danas je u Sarajevu izjavila novinarima da je problem vezan za financiranje izbora riješen jučer popodne, zahvaljujući odluci Ministarstva financija i trezora BiH i njihovoj odluci o privremenom financiranju.
- Tom odlukom je Centralnoj izbornoj komisiji BiH doznačen iznos od više od sedam milijuna KM, koliko smo mi i tražili za provođenje izbora. Ali, osim toga, s obzirom da je izmjenama i dopunama Izbornog zakona u nadležnost CIK-a BiH stavljeno dosta novih aktivnosti, pa i testiranje i provedba određenih pilot - projekata u vezi sa izbornim tehnologijama, mi ćemo morati tražiti dodatna sredstva - navela je Hadžiabdić.

Kazala je kako izborne pripreme za predstojeće lokalne izbore u BiH teku dobro, te da je plan CIK-a BiH da najkasnije do 9. svibnja raspišu izbore.

- To je posljednji dan jer se izbori moraju raspisati 150 dana prije dana izbora. Sve ćemo učiniti da 6. listopada birači u BiH izađu na lokalne izbore i da sve bude spremno - kazala je Hadžiabdić.

Napomenula je da danas stupa na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH koji je nametnuo visoki predstavnik.

BIH


Čović o večeri na kojoj je ugostio političke lidere

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u utorak ujutro je, u pratnji supruge, na biračkom mjestu na E...

2 h 32 min

POLITIKA I BIZNIS

Otvoren Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2024.

MOSTAR  – Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković svečano je u utorak ot...

2 h 43 min

PREDSJEDATELJICA VIJEĆA MINISTARA

Krišto i Lajčak o europskom putu BiH i reformskim procesima

MOSTAR, (FENA) - Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas...

5 h 25 min