Dnevni.ba - PRELOADER

IT konferencija 'Vision Days' okupila više od 300 sudionika iz regije i svijeta

23 Svi 2024


IT konferencija 'Vision Days' okupila više od 300 sudionika iz regije i svijeta
IT konferencija

Prvo izdanje IT konferencije „Vision Days“ okupilo je u četvrtak u Mostaru najbolje IT stručnjake iz BiH i regije.

Konferencija će trajati dva dana i ponudit će predavanja 20 eminentnih stručnjaka s višegodišnjim iskustvom rada u velikim IT korporacijama.

Organizator konferencije Denis Mihić otkrio je što se na konferenciji stavlja u fokus i koje teme će dominirati.

- U fokusu je IT, odnosno cyber security, vruća tema svih konferencija koje se održavaju u regiji. Imat ćemo dvadeset različitih predavanja, svih dvadeset jako kvalitetnih. Na njima će biti prikazani pravi „case study“, kako izgleda cyber napad, kao se obraniti, koje su preventive kako bi se zaštitili. Puno tih stvari možemo riješiti prije nego što se dogode – kazao je Mihić.

Omar Kudović iz sarajevske IT tvrtke „SYS Company“ ustvrdio je kako IT konferencije poput ove nude sudionicima priliku da dobiju najnovije informacije iz ove oblasti.

- IT konferencije u BiH rastu, do sada smo imali tri velike konferencije. Mislim da je konferencija „Vision Days“ upravo taj veliki iskorak koji će se dogoditi u ovom konferencijskom dijelu, gdje će posjetitelji imati značajnu priliku da vide nove informacije iz IT-a, a najveći fokus bit će na cyber sigurnosti – kazao je Kudović.

Na uvodnoj svečanosti sudjelovao je i mostarski gradonačelnik Mario Kordić, koji je konferenciju proglasio otvorenom.

- Ono što mene veseli da se ovakva konferencija održava u Mostaru i, koliko sam upoznat, radi se o jednom od najvećih događaja kada je u pitanju cyber sigurnost u IT sektoru. Grad Mostar, inače, u svojim dokumentima IT industriju stavlja na vrlo visoku poziciju u agendi razvoja grada. Znate da imamo poprilično ozbiljan broj IT firmi koje se razvijaju, to privlači mlade ljude i to je industrija koja je prevažna u svijetu – poručio je mostarski gradonačelnik.

Naglasio je kako se u ranijem razdoblju nije puno posvećivalo pažnje IT sektoru, ali kako se ta situacija sada mijenja.

- Zadnje tri i pol godine stvarno puno radimo kako bi privukli mlade ljude da počnu svoje biznise ovdje i ono što je dobro što ti biznisi ne ovise toliko o lokaciji gdje se događaju. Mostar je sigurno odličan za razvoj takve vrste biznisa, a u budućnosti ćemo nastaviti što više pomagati po tom pitanju – zaključio je Kordić.

Organizatori su naglasili kako je konferencija već mjesec dana prije početka rasprodala sve kotizacije te kako je prati više od 300 posjetitelja iz BiH, regije i svijeta, piše Fena.

TEHNOLOGIJA


SARAH FRIAR

OpenAI dobio svoju prvu direktoricu financija

OpenAI je u ponedjeljak objavio kako je imenovao Sarah Friar, bivšu izvršnu direkto...

13 h 13 min

IPHONE

Savjet stručnjaka za sigurnost: Ako imate ove modele iPhonea - bacite ih!

Appleovi telefoni općenito se smatraju sigurnijim od Androida jer ta tvrtka godinama pruža sigurn...

12 Lip 2024

SLON

Studija pokazuje da bi slonovi mogli imati imena

Istraživači koji proučavaju slonove tijekom godina su primijetili zanimljiv fenomen. Ponekad kada...

11 Lip 2024