Dnevni.ba - PRELOADER

Izaslanstvo Vlade HNŽ-a na proslavi Dana grada Konjica

14 Lip 2024


Izaslanstvo Vlade HNŽ-a na proslavi Dana grada Konjica
Dan grada Konjica

Izaslanstvo Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, na čelu s predsjednicom Marijom Buhač, sudjelovalo je danas u radu svečane sjednice Gradskoga vijeća Grada Konjica, upriličenoj u povodu proslave Dana grada, piše Fena.

Obraćajući se nazočnima, Buhač je pozdravila napore gradskoga rukovodstva i njihovu opredijeljenost da Konjic razvijaju u svim aspektima rada i življenja, ističući kako će na tomu putu, kao i svi ostali gradovi i općine u HNŽ-u, i nadalje imati vidljivu potporu županijske vlade.

''Kolege ministri i ja uvijek smo spremni svim našim jedinicama lokalne samouprave, na rasponu od Ivana do Ivanice, pružiti najveću moguću potporu iz svih naših mjerodavnosti, na aktivnostima razvitka naših gradova i općina i osiguranja napretka za sve žitelje ove županije. To je više nego razvidno kako iz naših programskih usmjerenja, tako i iz konkretnih poteza ove Vlade'', kazala je predsjednica Vlade, dodavši kako Gradska uprava i Vlada u Konjicu provode niz važnih projekata koji se financiraju županijskim proračunskim sredstvima.

Izdvojivši obnovu regionalnih prometnica predviđenih Planom Uprave za ceste za tekuću godinu, potom i druge infrastrukturne projekte, prije svega one na vodoopskrbnomu sustavu Podorašac i klizištu Orahovica, te izdvajanja za Dom zdravlja i Opću bolnicu Konjic za koje je Vlada HNŽ-a osigurala značajna interventna i investicijska kreditna sredstva, Buhač je istaknula kako je u planu je i provedba niza projekata s polja gospodarstva i, posebice, turizma u kojemu Konjic i vidi svoj izniman potencijal i stratešku gospodarsku granu.

''Onu granu koja znači svjetlu budućnost za ovaj lijepi grad. Upravo činjenica da danas slavimo 642 godine spomena imena Konjic svjedoči bogatu povijest, kulturu i tradiciju ovoga grada, dok sve njegove prirodne ljepote u potpunosti opravdavaju takvo usmjerenje'', poručila je Buhač, izvijestila je Vlada HNŽ-a, piše Fena.

BIH


MINISTRICA POZDER POTPISALA UGOVORE S NAČELNIKOM JURKOVIĆEM

Sredstva za šetnicu u Neumu i projekt za unapređenje zaštite okoliša

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder u Neumu je s načelnikom općine Dragan...

42 min

Ranjena žena u teškom stanju nakon incidenta kod Stoca

MOSTAR - Žena koja je ranjena u glavu u subotu 13. srpnja u mjestu Prenj kod Stoca nalazi se u te...

3 h 8 min

BOŠNJAČKE POLITIČKE I INTELEKTUALNE ELITE SE NE MOGU BEZ HRVATA SUPROTSTAVITI VUČIĆU I DODIKU

Odnosi između Bošnjaka i Srba u fazi 'patološke' mržnje

Od održavanja 'svesrpskog sabora' i usvojene Deklaracije o zaštiti svih Srba u regiji, glavne srp...

4 h 6 min