Dnevni.ba - PRELOADER

JANNICK SINNER: Sa skijanja sam se prebacio na tenis

04 Tra 2024


JANNICK SINNER: Sa skijanja sam se prebacio na tenis
Nova zvijezda bijelog sporta

Nevjerojatni 22-godišnji Talijan Jannick Sinner osvajanjem Miamija u ponedjeljak prvi se put u karijeri našao na 2. mjestu ATP ljestvice, ali to je, čini se, samo početak. To mu je bila 13. titula u karijeri i već treća ove sezone. Na početku godine osvojio je prvu Grand Slam titulu na Australian Openu, a prvi set na tom turniru izgubio je u polufinalu.

Inače Sinner do sedme godine nije uzeo reket u ruku i kao klinac se bavio skijanjem.

Bila je to normalna stvar za klinca koji se rodio u Alpama. Bio je nacionalni prvak u veleslalomu s osam godina i viceprvak s dvanaest godina. Povremeno je igrao i nogomet.

"Bio sam stvarno dobar skijaš. Kao klinac, imao sam odlične rezultate, ali kad sam malo ostario i kad sam se počeo natjecati sa starijima od sebe, shvatili smo da sam za neke discipline, poput spusta, jednostavno prelagan" rekao je Sinner i dodao:

"Počeo sam sve više igrati tenis pa sam se odlučio na njega prebaciti. U skijanju napraviš jednu grešku i - kraj. Generalno, to je opasan sport, stalno se rano ustaješ i treniraš po užasnoj hladnoći. Tenis je puno pristupačniji i daje ti priliku da kasnije ispraviš stvari koje si pogrešno napravio."

Do tada je tenis trenirao tek dvaput tjedno, ali se s 13 godina odlučio maksimalno posvetiti. Odselio se od kuće na talijansku rivijeru i počeo trenirati u akademiji Riccarda Piattija. Ostalo je, kako se kaže, povijest. Turnire pod okriljem ITF-a počeo je igrati sa 16 godina, a sa 17 i pol godina osvojio je challenger u Bergamu iako do tada na challengerima nije upisao nijednu pobjedu. Sinner je napredovao iz godine u godinu, a 2021. je prvi put u karijeri ušao u deset najboljih na svijetu.

SPORT


KUP BIH

Zrinjski obranio naslov

Zrinjski je novi osvajač Kupa BiH.  Mostarci su i u uzvratu finala, igranom večeras u Banja Luci...

23 Svi 2024

'DRUGA TITULA'

Evo tko je sve osvajao Kup, tko je rekorder, a tko je mogao i bolje...

Danas ćemo negdje iza 20 sati dobiti novog osvajača Kupa BiH. U 18 sati Borac i Zrinjski izići će...

23 Svi 2024

BORAC

U lovu na prvu dvostruku krunu

Dosad su u bh. nogometu o duploj kruni mogli pričati samo u Željezničaru, Sarajevu i Zrinjskom, a...

23 Svi 2024