Dnevni.ba - PRELOADER

Kate Bush na vrhu britanske ljestvice s hitom iz 1985. zbog američke serije

18 Lip 2022


Kate Bush na vrhu britanske ljestvice s hitom iz 1985. zbog američke serije

Britanska pjevačica i kantautorica Kate Bush našla se jučer na vrhu ljestvice singlova u Ujedinjenom Kraljevstvu sa svojim hitom iz 1985. Running Up That Hill, postavivši nekoliko rekorda s tom pjesmom, koja je ponovno postala popularna zahvaljujući Netflixovoj seriji Stranger Things.

Running Up That Hill (A Deal With God) bila je na trećem mjestu nakon što je prvotno izašla, no pronašla je novu skupinu obožavatelja među mlađom generacijom zbog posljednje sezone serije o nadnaravnom čija se radnja odvija u 1980-im godinama u gradu Hawkinsu u američkoj saveznoj državi Indiani.

Pjesma s albuma Kate Bush Hounds of Love relativno se visoko smjestila na glazbenim ljestvicama u nekoliko zemalja, uključujući i Sjedinjene Američke Države, gdje je prvi dio epizoda četvrte sezone premijerno objavljen na Netflixu krajem svibnja.

https://www.youtube.com/watch?v=wp43OdtAAkM&ab_channel=KateBushMusic

Kate je i sama obožavateljica serije

Bush, koja se proslavila 1978. svojim prvim singlom Wuthering Heights, u kojem je kao 19-godišnjakinja osvojila obožavatelje svojim jedinstvenim glasom i ekspresivnim plesnim pokretima, u jednom od svojih rijetkih javnih komentara osvrnula se na obnovljenu popularnost pjesme i dodala da je i sama obožavateljica znanstveno-fantastične drame koju su stvorila braća Matt i Ross Duffer.

“Veoma je dirljivo da je pjesma toliko toplo primljena, osobito ako to ostvaruju mladi obožavatelji koji vole serije. Zaista sam sretna što braća Duffer dobivaju toliko pozitivan feedback za njihovu posljednju kreaciju. Zaslužuju to”, rekla je 63-godišnja Bush u izjavi početkom lipnja.

Official Charts Company, britanska tvrtka koja sastavlja glazbene ljestvice, rekla je da je Bush jučer oborila tri rekorda: za najduže vrijeme potrebno da postigne prvo mjesto na ljestvici singlova (37 godina), ali i za najstariju žensku autoricu koja se našla na prvom mjestu.

Budući da su prošle 44 godine otkako je njezin singl Wuthering Heights bio na prvom mjestu, Bush je također oborila rekord za najduži razmak između singlova na prvom mjestu u povijesti, dodali su iz tvrtke, objavila je Hina.

“Način na koji je nova generacija obožavatelja glazbe njenu pjesmu uzela k srcu zaista zauvijek potvrđuje njenu poziciju velikana, ako je to uopće bilo potrebno”, rekao je izvršni upravitelj Official Charts Companyja Martin Talbot u izjavi.

MUZIKA


WILLIAM SAMI ÉTIENNE GRIGAHCINE

Slavni DJ tijekom nastupa na Ultri čestitao Španjolcima i dobio ovacije publike

William Sami Étienne Grigahcine, poznatiji kao DJ Snake, je tijekom nastupa na trećoj večeri Ultr...

15 Srp 2024

KYLIE MINOGUE

Kylie Minogue ide u mirovinu?

Šuška se kako pop pjevačica Kajli Minog (56) planira se povući iz muzičke industrije i otići u pe...

13 Srp 2024

Baščaršijske noći - 'Sefardska noć', koncert benda Vladimir

SARAJEVO - "Sefardska noć" je tradicionalni program koji se dugi niz godina dešava u okviru Festi...

12 Srp 2024