Dnevni.ba - PRELOADER

Kod Mostara će se praviti građevinsko odlagalište s ciljem da bude vodeni park

23 Velj 2022


Kod Mostara će se praviti građevinsko odlagalište s ciljem da bude vodeni park

U blizini mostarske deponije Uborak planirana je gradnja odlagališta građevinskog otpada za potrebe izgradnje dionice autoceste na Koridoru 5C Mostar sjever – Mostar jug, a potom će na istoj lokaciji biti sagrađeni zona za rekreaciju i vodeni park.

“Ukupan ostatak građevinskog materijala koji će, prema procijeni na osnovu okvirnog projekta, nastati tokom izgradnje ove ceste iznosi nešto malo više od milion i po kubnih metara. A predložena lokacija za otpad se nalazi između lijeve obale rijeke Neretve i magistralne ceste M-17”, kazala je Iris Kljajić iz konsultantske firme Enova, koja je radila studiju utjecaja izgradnje autoceste na okoliš.

Ističe da je data lokacija trenutno definirana kao ilegalno odlagalište građevinskog otpada, a kako je izračunato, površina ove lokacije će primiti sve količine nastalog iskopnog materijala.

“Konsultant i predstavnik JP Autoceste su se sastali s predstavnicima Grada Mostara, gdje je razmatrana ova potencijalna lokacija. U decembru prošle godine od Grada Mostara je stigla i prethodna saglasnost za ovu potencijalnu lokaciju, a cilj je da se uredi za buduće namjene. Prostornim planom je predviđeno da će se ova lokacija koristiti za zonu rekreacije i gradnju vodenog parka”, pojasnila je konsultantica u Mostaru.

Mostar


AUTOBUSKO STAJALIŠTE

Grad Mostar nastavio s postavljanjem novih autobusnih stajališta

Grad Mostar nastavio je s postavljanjem novih autobusnih stajališta s ciljem poboljšanja uvjeta z...

18 Srp 2024

MOSTAR

U Mostaru jutros 28 stepeni

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Temperature zraka u 08 s...

15 Srp 2024

MOSTAR

'Živimo aktivizam' 4. i 5. srpnja u Mostaru

Događaj pod nazivom ''Živimo aktivizam'' održat će se u Mostaru 4. i 5. srpnja u hotelu Mostar, a...

02 Srp 2024