Dnevni.ba - PRELOADER

Kordić neće biti kandidat za gradonačelnika Mostara?

11 Lip 2024


Kordić neće biti kandidat za gradonačelnika Mostara?
Izborna križaljka

Mario Kordić privodi kraju mandat na funkciji gradonačelnika Mostara. Nasljedik Ljube Bešlića imenovan je u vijećnici u veljači 2020. uz mnoštvo lijepih obećanja i najave predanog rada s ciljem boljeg života u gradu. 

Kordić je tijekom cijeloga mandata imao potporu stranke koja ga je isturila na listi za Vijeće prije četiri godine, a sada je pitanje da li će Kordić krenuti po novi mandat. Bolje upućeni misle da neće, i to svojevoljno. 

- Moja saznanja kažu da će Kordić biti nositelj liste, ali da neće biti kandidat za gradonačelnika, jer to osobno ne želi. Tako se navodno izjasnio u stranci, kaže naš izvor blizak ovoj stranci.

Težak posao

Kontaktirali smo i Gradski odbor HDZ-a Mostar, gdje nam je rečeno da će sve biti poznato do kraja ovoga mjeseca. 

- Uvelike se radi na kreiranju listi, kako onih područnih, tako naravno i gradske liste. Sigurno je da će ostati dio starih kadrova tu na listama, a imat ćemo i nova imena. Što se tiče gradonačelnika Marija Kordića, ja mogu da kažem da on radi vrhunski posao već četiri godine, a da li će biti naš kandidat za predstojeće izbore to ćemo vidjeti. Proces je u tijeku, prijavljuju se kandidatske liste, i ne bi bilo uredu davati takve vrste komentara ili najava u ovome trenutku, rekao nam je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Mostar, Marko Novak.

Grad koji je rat trajno obilježio i u kojemu je podijelio ljude je preteško voditi. O tomu je govorio i sam Kordić u ranijim medijskim istupima. U njima je najviše potencirao projekte koji su započeli ili su dovršeni u njegovu mandatu. Naravno, izdvajaju se sportska dvorana i olimpijski bazen, a aktualna vlast također ističe vraćanje putnika mostarskome aerodromu.

- Sve što smo zacrtali da napravimo u ovom mandatnom razdoblju uglavnom je napravljeno ili je u nekoj fazi pred realizaciju ili završetak. Smatram da će se u izvješću kojega budemo podnosili za četiri godine rada pokazati da je ovo bio kvalitetan mandat, posebno uzevši u obzir deset godina funkcioniranja bez Gradskog vijeća, rekao je mostarski gradonačelnik Feni.

Projekti

Kako je istaknuo, očekuje izazove i u ovoj, izbornoj godini, ali poručuje da će se on baviti temama koje unaprjeđuju kvalitetu života građana.

- Ne smijemo zaboraviti sportske terene, infrastrukturu, komunalu u kojoj smo napravili izuzetno velike iskorake. Napravili smo i veliki posao oko javnih poduzeća koja smo zatekli u totalno devastiranom stanju. Danas se možemo pohvaliti aerodromom koji ima četiri velika huba i dvije dodatne destinacije, masu charter letova. Aerodrom se ponovno vratio u svoje zlatne godine. Zatim Mostar bus koji je, uz pomoć Splita i angažmana naših domaćih ljudi koji vode to poduzeće, postalo respektabilna kompanija s godišnjim rastom za 60 posto putnika, naglasio je gradonačelnik.

Tko bi, ako to već ne bude Kordić, mogao biti kandidat HDZ-a BiH za gradonačelnika nitko ne može predvidjeti. Sasvim sigurno u stranci je niz onih koji se vide na njegovom mjestu. Ne treba iznenaditi ako to bude netko od mlađih HDZ-ovaca poput aktualne premijerke HNŽ-a. S druge strane SDA i Trojka će sasvim sigurno imati svoje kandidate, a na koncu i možda samo jednog kontra onog HDZ-ovog.

M. S.

Politika


IZBORI

Što podrazumijeva sporazum SDA, SBiH i DF u Sarajevu: Poznati svi kandidati, NES odbio sudjelovati

U Sarajevu je održana Zajednička konferencija za medije županijskih organizacija, Stranke demokra...

5 h 17 min

DAN GRADA KONJICA

Izaslanstvo Vlade HNŽ-a na proslavi Dana grada Konjica

Izaslanstvo Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, na čelu s predsjednicom Marijom Buhač, sudje...

6 h 11 min

LIDIJA BRADARA

Čestitka predsjednice Bradare povodom Kurban-bajrama

Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara u povodu Kurban-bajrama uputila je čes...

6 h 39 min