Dnevni.ba - PRELOADER

Krišto i Lajčak o europskom putu BiH i reformskim procesima

16 Tra 2024


Krišto i Lajčak o europskom putu BiH i reformskim procesima
Predsjedateljica Vijeća ministara

MOSTAR, (FENA) - Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas, uoči otvaranja 25. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, s posebnim izaslanikom EU-a za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslavom Lajčákom o europskom putu BiH.
Predsjedateljica Krišto je zahvalila posebnom izaslaniku Lajčáku na njegovoj konstantnoj potpori  u procesu europskih integracija naše zemlje. Kazala je kako je Bosna i Hercegovina, u proteklom razdoblju, načinila izuzetan iskorak na europskom putu i da službeno otvaranje pristupnih pregovora predstavlja svojevrsnu potvrdu i priznanje zajedničkog dobrog rada i predanosti.

Predsjedateljica je istaknula kako Bosni i Hercegovini predstoji ozbiljan posao, s neočekivanim izazovima s kojima smo suočeni, a koji se ne uklapaju u naš europski put i naše europsko opredjeljenje. Naglasila je da je iznenađujuća reakcija visokog predstavnika Schmidta zatekla sve političke aktere, čime su grubo prekinuti vrlo dobra sinergija i rad koalicije na državnoj razini, s obzirom na to da su izmjene i dopune Izbornog zakona od strane resornog ministarstva već u proceduri.

Na kraju sastanka predsjedateljica Krišto je naglasila kako je potrebno nastaviti daljnji reformski proces u interesu opstojnosti, sigurnosti i europske budućnosti BiH, države jednakopravnih konstitutivnih naroda i drugih koji u njoj žive, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

BIH


LIDIJA BRADARA

Bradara: Proces imenovanja sudije Ustavnog suda BiH namjerno otežavan i odugovlačen

Predsjednici Federacije BiH Lidiji Bradari (HDZ), kao i potpredsjednicima Refiku Lendi (SDA) i Ig...

28 Svi 2024

GRADSKO VIJEĆE MOSTARA

Gradsko vijeće Mostara: Kordić i Marić i dalje podijeljeni po pitanju gradnje u središnjoj zoni

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Mostara raspravljalo se o brojnim temama, a ponovno ...

28 Svi 2024

AKCIJA "ESKADRON"

U velikoj akciji u Banjoj Luci ranjen pripadnik SAJ-a, učestvovalo 170 policajaca

U akciji "Eskadron", koja je danas provedana na području Banje Luke, uhapšeno je ukupno 19 osoba,...

28 Svi 2024